BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel klargjør ny Centrino-generasjon

Flere detaljer om Intels neste utgave av Centrino-plattformen for bærbare PC-er ble offentliggjort i går.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. sep. 2006 - 12:47

Centrino har i flere år vært Intels varemerke for en samling prosessorer og brikkesett for bærbare PC-er. Kjennetegnene har først og fremst vært lavt effektforbruk og WLAN-støtte.

I går avduket selskapet flere detaljer om neste generasjon av plattformen, som fortsatt vil hete Intel Centrino Duo. Denne bygger på nye utgaver av Intels Core 2 Duo-prosessor og skal gi høyere ytelse, bedre strømsparingsfunksjonalitet og utvidet WLAN-støtte.

Den nye plattformen vil lanseres i første halvdel av 2007 og vil blant annet leveres med en forsidebuss klokket til 800 MHz i stedet for dagens 667 MHz.

Den nye Centrino-plattformen vil inkludere en WLAN-løsning som skal være kompatibel med den kommende 802.11n-spesifikasjonen. For å sikre interoperabilitet allerede før spesifikasjonen er ferdig, vil Intel samarbeide med ledende leverandører av trådløse aksesspunkt, inkludert Buffalo, D-Link, Linksys og Netgear.

I et samarbeid med Nokia vil Intel tilby støtte for mobilteknologien Edge.

    Les også:

Mye av funksjonaliteten som er blitt annonsert i forbindelse med Intels vPro-plattform for stasjonære bedrifts-PCer, vil også bli å finne i neste generasjon av Centrino. I tillegg kommer Wireless Intel Active Management Technology, som skal gjøre det enklere for bedrifter å holde oversikt over bedriftens PC-enheter, systemsikkerhet og tilgjengelighet.

Maskinene vil også leveres med en flashminne-basert akselerator Intel selv har utviklet, som skal redusere tiden det tar å gjenopprette systemet fra dvaletilstanden (hibernation), samt kjøre applikasjoner inntil dobbelt så raskt. Den skal også redusere effektforbruket til harddisken med 0,4 watt og redusere den generelle oppstartstiden til systemet.

Effektforbruket skal også reduseres gjennom bruk av teknologier som Enhanced Deeper Sleep og Dynamic Front Side Bus Switching. Selve prosessoren skal trekke omtrent halvparten så mye effekt som det dagens modeller gjør, samtidig som størrelsen reduseres med 75 prosent. Dette skal åpne for mindre varme systemer med mindre formfaktorer og lenger batteritid.

Dessuten vil systemet inkludere en ny, integrert grafikkløsning med støtte for blant annet HD-avspilling.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.