Intel-konkurrent opp fra dødsleie

AMD, det eneste alternativet til Intel på PC-prosessor, er i ferd med å reise seg etter en nær døden-opplevelse tidligere i år.

AMD, det eneste alternativet til Intel på PC-prosessor, er i ferd med å reise seg etter en nær døden-opplevelse tidligere i år.

AMD offentliggjorde i går at selskapet trolig vil klare å gå i null i fjerde kvartal, noe som overrasket finansmiljøet i USA. For et nullresultat er oppsiktsvekkende tatt i betraktning AMDs problemer tidligere i år.

Les om AMDs blodige år:


En stund så det ut som AMD og andre konkurrenter var i ferd å spise opp Intel innenifra med billige, og litt tregere prosessorer. Men dette viste seg å være et midlertidig problem for Intel. Etter at selskapet kom seg på offensiven igjen, har både Cyrix og IDT kastet kortene. Dermed er det bare to kilder igjen på prosessorer til PCer.

AMD slet også med produksjonsproblemer med sine mest avanserte K6-brikker, og har tapt store summer tidligere i år. Dette skyldes til dels av AMD bare har to fabrikker. Nå skal imidlertid AMDs produksjonsproblemer være overkommet. Dessuten kan selskapet for øyeblikket kose seg med det faktum at Intel sliter med å produsere nok 733 Mhz Pentium III-brikker.

Etter at nyheten ble kjent i går, steg AMD-aksjen hele 24 prosent, noe gir en børsverdi på hyggelige 32 milliarder kroner.

Til toppen