BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel kutter prisene

Ifølge en industrikilde TechWire har vært i kontakt med, vil Intel 1. august mer enn halvere Pentium II 300 MHz prisen

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. juli 1997 - 14:07

Ifølge kilden til TechWire, ventes det at Intel lanserer sin nye strategi gjennom en voldsom markedføring av Pentium II med start neste måned. Strategien skal visstnok gå ut på at Pentium II 266 MHz-prosessoren skal være et typisk startnivå for nye kjøpere innen midten av 1998.

Informasjonssjef Thomas Jõnsson ved Intel Sweden, vil ikke kommentere saken overfor digi, men bekrefter at "Intel hvert kvartal vurderer sine priser", hvor nettopp 1.august er neste dato.

Ifølge TechWire kommer denne prisreduksjonen helt uventet. Intels opprinnelige strategi viste at P-II 300 skulle koste 1940 dollar fram til 1. november. En oppdatert prisplan som Computer Retail Week har fått tak i, indikerer at prisen vil falle til 830 dollar den 1. august. Det er også planlagt et mindre priskutt i november.

Fallet i Pentium II-prisen vil åpne veien for Intels neste generasjon av prosessorer, som har kodenavnet Deschutes. Denne er ventet å komme på markedet tidlig neste år.

Med Deschutes vil Intel introdusere en helt ny arkitektur og voldsomme prosessorhastigheter. Den første prosessoren som ventes på markedet kjører med en internklokkehastighet på 400 MHz og bruker en 100 MHz systembuss.

Men i år vil altså de mest dramatiske endringene skje innen prissettingen av Pentium II, som fram til Deschutes lanseres, vil være Intels ledende prosessor. I tillegg til prisnedsettelsen av P-II 300, vil P-II 233 MHz bli satt ned fra 625 dollar til 520 den 1. august, og videre til 446 dollar den 1. november. Prisen på P-II 266 MHz vil falle fra dagen 760 dollar til 655 dollar 1. august, og videre ned til 583 dollar den 1.november. Fremdeles ifølge prisplanen offentliggjort av Computer Retail Week.

Kilder innen PC-industrien sier til TechWire at priskuttene på det to svakeste utgavene av Pentium II ikke er så dramtiske som forventet, men de antar at Intel vil måtte kutte mer etter som konkurransen fra de andre prosessorprodusentene igjen øker. Ifølge kildene er årsaken til det store kuttet i prisen på Pentium II 300 MHz-prosessoren at Intel nå vil gjøre den til et "salgbart produkt".

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.