Intel lanserer 800 MHz Pentium III

Intel lanserte mandag den hittil raskeste PC-prosessoren som er kommersielt tilgjengelig.

Intel lanserte mandag den hittil raskeste PC-prosessoren som er kommersielt tilgjengelig.

Ikke helt uventet tok Intel et langt skritt videre når det gjelder klokkehastigheten på selskapets Pentium III-prosessorer. Presset fra konkurrenten AMD begynner å bli rimelig stort, slik at Intel nå trolig så behovet av å få et forsprang som monner. De siste ukene har AMD ledet ytelseskappløpet med selskapets 750 MHz-utgave av Athlon-prosessoren.

Intel har på sin side "bare" kunnet vise til en 733 MHz-utgave av Pentium III, en prosessor som i mange tilfeller har lavere ytelse enn Athlon ved samme klokkehastighet.

Når Intel i dag lanserte både en 750 MHz og 800 MHz-utgave av Pentium III, gjeninntar selskapet førsteplassen når det gjelder ytelse for vanlige, stasjonære PC-er. 800 MHz-utgaven av prosessoren slår den beste Athlon-prosessoren i alle testene maskinvaretidsskriftet Sharky Extreme presenterer i dag,

Pentium III 800 MHz i SECC2-forpakning vil ifølge Intel Sverige koste 7233 svenske kroner i kvanta på 1000 enheter. Det er usikkert om dette er prisen på den såkalte B-modellen som støtter 133 MHz busshastighet. Tilsvarende vil 750 MHz-utgaven - som ifølge Sharky Extreme kun leveres med støtte for 100 MHz busshastighet - koste 6825 svenske kroner. Prosessorene vil først bli tilgjengelige i store volum fra og med det første kvartalet av år 2000.

Dette er i og for seg interessant, siden Intel svært sjelden har lansert produkter hvor produksjonen ennå ikke var kommet skikkelig i gang.

Til toppen