Intel lanserer raskere Xeon

Intel kom i går med nye og raskere Xeon-brikker, i tillegg til at det lettet litt på sløret over framtidige produkter.

Intel kom i går med nye og raskere Xeon-brikker, i tillegg til at det lettet litt på sløret over framtidige produkter.

Intel annonserte i går at selskapet nå leverer en oppgradert utgave av selskapets Xeon-prosessorer med 64-bits utvidelser. De nye prosessorene, som har vært kjent under kodenavnet Irwindale, leveres med dobbelt så stort sekundært hurtigminne som tidligere, noe som ifølge Intel skal gi opptil 18 prosent høyere ytelsestall i SPECjbb2000 og TPC-H.

De nye brikkene er kompatible med dagens hovedkort, støtter løsninger som DDR2-400-minne og PCI Express.

De nye, 64-bits Xeon-prosessorene har 2 MB med sekundært hurtigminne og koster 851 dollar for 3,60 GHz-utgaven, 690 dollar for 3,40 GHz-utgaven, 455 dollar for 3,20 GHz-utgaven og 316 dollar for 3,0 GHz-utgavene. Alle prisene gjelder for kvanta på 1000 enheter.

I pressemeldingen skriver Intel også litt om hva som kommer den nærmeste framtiden. I løpet av kort tid vil selskapene introdusere Pentium 4 6xx-serien med støtte for 64-bits utvidelser. Innen 90 dager planlegger selskapet å komme med prosessorserien som til nå er blitt kalt Potomac. Denne vil få navnet Xeon MP og leveres med opptil 8 MB hurtigminne på nivå 3.

I tillegg planlegger selskapet en ny plattform for rimeligere fireveis servere basert på Xeon MP-prosessoren med 1 MB sekundært hurtigminne, med kodenavnet Cranford.

Denne plattformen er designet for bruk av prosessorer med doble kjerner, en raskere systembuss, PCI Express, DDR2-400-minne og strømsparingsteknikken Demand-Based Switching med Enhanced Intel Speedstep Technology. Plattformen vil også inkludere brikkesettet Intel E8500, som har hatt kodenavnet Twin Castle. Dette er spesielt designet for tokjernede prosessorer med en dobbel bussteknologi som raskere skal håndtere innkommende data.

Til toppen