Intel lanseret nye Itanium-prosessorer

Mandag kunngjorde Intel at selskapet har fornyet Itanium 2-familien med seks nye prosessorer.

Mandag kunngjorde Intel at selskapet har fornyet Itanium 2-familien med seks nye prosessorer.

Som det var ventet, lanserte Intel i går flere nye Itanium 2-brikker.

Tre av brikkene er beregnet for multiprosessorsystemer. De to raskeste opererer med en klokkehastighet på 1,6 GHz og har et L3-cacheminne på henholdsvis 9 MB og 6 MB. I tillegg lanserte Intel en 1,5 GHz-utgave med 4 MB L3 cache. Prisen for de tre brikkene, sortert etter ytelse med den svakeste først, er 910 dollar, 1980 dollar og 4226 dollar.

Intel lanserte også to nye Itanium 2-prosessorer for to-prosessorsystemer. Dette forskjellen på de to brikkene er hastigheten de støtter for forsidebussen. Den dyreste prosessoren, som koster 1172 dollar, støtter en forsidebuss med klokkehastighet på 533 MHz, mens den rimeligere utgaven støtter en forsidebuss med klokkehastighet på 400 MHz. Begge de to brikkene opererer internt med en klokkehastighet på 1,6 GHz og er utstyrt med 3 MB L3 cacheminne.

    Les også:

I tillegg til dette, lanserte Intel også lavspenningsutgave med klokkehastighet på 1,3 GHz og 3 MB L3 cache. Denne brikken er priset til 530 dollar og er beregnet for kompakte systemer, for eksempel bladservere. Effektforbruket er på maksimalt 62 watt, mens de øvrige, nye Itanium 2-prosessorene forbruker et sted mellom 99 og 130 watt.

I forbindelse med lanseringen skal Abhi Talwalkar, Intels sjef for Enterprise Platform-divisjonen, ha fortalt at dobbelkjernede utgaver av Itanium 2, også kjent som Montecito, først vil bli tilgjengelige i betydelige mengder fra serverleverandørene i begynnelsen 2006. Dette skriver IDG News Service. Tidligere i høst lovet Intel-president Paul Otellini at selskapet vil levere dobbelkjernede prosessorer for bærbare PC-er, stasjonære PC-er og servere i 2005. Dette kan selvfølgelig holde, hvis Intel får ut dobbeltkjernede utgaver av Pentium 4, Pentium M og Xeon i tide.

Til toppen