Intel lanserte åtte nye serverprosessorer

Intel avduket i dag en mengde nye Xeon-brikker beregnet for servere med flere prosessorer.

Intel lanserte åtte nye serverprosessorer

Intel avduket i dag en mengde nye Xeon-brikker beregnet for servere med flere prosessorer.

Intels prosessorer som tidligere har vært kjent under kodenavnet "Tulsa", er nå lansert. Dette er tokjernede Xeon-prosessorer i 7100-serien beregnet for multiprosessor-servere og -arbeidsstasjoner. Ifølge Intel skal brikkene levere opptil dobbelt så høy ytelse og neste tre ganger bedre ytelse-per-watt-forhold enn tidligere Xeon MP-modeller.

Flere serverleverandører skal allerede kunne levere maskiner basert på de nye prosessorene. Den foreløpige listen over leverandører som har slike planer, teller over 40 medlemmer.

Brikkene er basert på 65 nm prosessteknologi og er utstyrt med inntil 16 MB L3 cacheminne. Hver kjerne har i tillegg 1 MB L2 cacheminne. Antallet transistorer i toppmodellen er på mer enn 1,3 milliarder.

Effektforbruket er høy for toppmodellen. Den skal trekke hele 150 watt. De langsommere modellene med 4 MB L3 cache, trekker derimot 95 watt.

Tulsa er ifølge Intel den første Xeon-serien som inkluderer Intel Cache Safe Technology, tidligere kjent som ”Pellston”. Dette skrur av deler av cacheminnet når det blir oppdaget feil, noe Intel mener er viktig for servere i den øvre enden av skalaen.

De nye prosessorene er kompatible med brikkesettet Intel E8501, som ble lansert i fjor.

    Les også:

Tulsa-modeller med produktnummer som ender på en "M", støtter en busshastighet på 800 MHz, mens modeller med produktnummer som ender på en "N", støtter en busshastighet på 667 MHz. Prisen for M- og N-modellene er identisk. N-modellene jobber med en noe lavere klokkehastighet enn M-modellene, men har like stort cacheminne.

Xeon 7140M er klokket til 3,40 GHz og koster 1980 dollar. Denne modellen har 16 MB L3 cache.

Xeon 7130M er klokket til 3,20 GHz og koster 1391 dollar. Denne modellen har 8 MB L3 cache.

Xeon 7120M er klokket til 3,0 GHz og koster 1177 dollar. Denne modellen har 4 MB L3 cache.

Xeon 7110M er klokket til 2,60 GHz og koster 856 dollar. Denne modellen har 4 MB L3 cache.

Til toppen