Intel lanserte ny entusiast-prosessor

Intel lanserte ny entusiast-prosessor

Det er alltid noen som har råd til det aller beste og raskeste, og terskelen for hva dette er flyttes stadig.

I går lanserte Intel en ny prosessormodell for dem som er villige til å legge mye penger på bordet for å få det aller vasseste.

Intel Core 2 Extreme QX6800 er den tolvte firekjernede modellen fra Intel, og den første firekjernede prosessoren som skal kjøres på 2,93 GHz. Intel er selvfølgelig klar over at mange vil øke denne hastigheten ytterligere. I praksis kan den økte, garanterte hastigheten fra Intel bety at grensen for hvor høyt prosessoren kan overklokkes, forskyves ytterligere.

Foreløpig er det få spill som kan utnytte prosessorer med fire kjerner. Blant de første skal være Microsoft Flight Simulator X med Service Pack 1 installert. Denne servicepakken skal gjøres tilgjengelig senere i april.

I tillegg til ihuga spillere, er medieskapere og utviklere i målgruppen for prosessoren. Blant annet finnes det løsninger fra Adobe, Cakewalk, DivX og Sony som kan utnytte firekjernede prosessorer. Ikke minst skal koding av video kunne kjøres langt raskere med denne prosessoren enn tidligere utgaver. Intel oppgir at QX6500 er inntil 65 prosent raskere enn X6800-prosessoren som kom i fjor sommer i forbindelse med denne testen.

    Les også:

Den nye prosessoren er laget ved hjelp av 65 nanometers prosessteknologi og leveres med 8 megabyte cacheminne. Den støtter en systembuss på 1066 MHz og kan kjøpes i Norge for rundt 8000 kroner.

Til toppen