BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel lanserte ny plattform for bærbare

En rekke teknologinyheter kan gjøre det verdt å vente et par dager hvis du skal kjøpe bærbare PC.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. mai 2007 - 11:01

Intels Centrino-plattform for bærbare PC-er kom i dag i en ny generasjon. Selskapet lover en rekke forbedringer, inkludert raskere prosessorer, raskere trådløst nettverk med lengre rekkevidde, bedre sikkerhet, bedre batteritid og kortere oppstartstid.

Den nye plattformen, som har vært kjent under kodenavnet Santa Rosa, vil bli tilgjengelig i nye, bærbare PC-er ganske umiddelbart. Flere av de største PC-leverandørene skal lansere modeller denne uken.

Plattformen består av Core 2 Duo-prosessorer, brikkesettet Mobile Intel 965 Express og den trådløse nettverkskomponenten Intel Next-Gen Wireless-N. I tillegg kan maskinene utstyres med Intel Turbo Memory, som tar i bruk flashminne for å gi omtrent 20 prosent raskere oppstart av operativsystemet og ofte brukte applikasjoner. I tillegg skal teknikken redusere strømforbruket.

Prosessorene støtter nå en busshastighet på 800 MHz mot 667 MHz i dagens systemer.

Det nye brikkesettet inneholder en ny grafikkmotor fra Intel med støtte for blant annet HDTV og Windows Vista Premium.

Den trådløse nettverkskomponenten støtter utkastet til 802.11n-standarden og skal støtte overføringshastigheter på inntil 300 Mb/s og dobbelt så lang rekkevidde som 802.11 a/g. Komponenten støtter også de tre etablerte standardene, 802.11 a/b/g.

    Les også:

Intel lanserer også en teknologi selskapet kaller Centrino Pro. Denne innfører funksjonalitet som i dag bare er tilgjengelig for stasjonære PC-er med selskapets vPro-teknologi. Sentralt er Active Management Technology, som skal gjøre det enklere for IT-avdelingen i bedrifter å administrere og oppdatere de ansattes PC-er.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.