Intel lanserte oppdatert Centrino

Intel lanserte som ventet en komponent til Centrino-plattformen med støtte tre ulike trådløse nettverksstandarder.

Intel lanserte som ventet en komponent til Centrino-plattformen med støtte tre ulike trådløse nettverksstandarder.

Som digi.no skrev tidligere denne uken, var det ventet at Intel ville komme med en ny nettverkskomponent til Centrino-plattformen denne uken. Det skjedde i dag.

Den nye modulen, Intel PRO/Wireless 2915ABG Network Connection, støtter de 802.11-standardene a, b og g. Den forrige utgaven av modulen hadde støtte for b og g-standardene, mens den opprinnelige utgaven bare hadde støtte for 802.11b.

Sammen med den nye modulen leverer Intel også Intel PROSet/Wireless Software version 9.0. Dette er et oppdatert verktøy som tilbyr en konfigurasjonsveiviser, avansert feilsøking og automatisk sikkerhetsoppsett. Teknologien oppdager og viser alle tilgjengelige nettverk og tilbyr ifølge Intel avansert profiladministrasjon slik at brukerne lettere skal kunne koble seg til ulike nettverk, avhengig av hvor de befinner seg.

Programvaren skal være spesielt egne for bruk sammen med nettverksinfrastruktur fra Cisco og Linksys.

Den nye nettverksmodulen skal også støtte den nye sikkerhetsstandarden 802.11i, som trolig vil støtte WPA2 når den blir tilgjengelig.

De første bærbare PC-er med Intel PRO/Wireless 2915ABG Network Connection ventes å bli lansert i begynnelsen av september.

Prisen på modulen er 27 dollar, i kvanta på 10.000 enheter.

Til toppen