Intel lanserte raskere mobilminne

Intel har begynt masseproduksjon av en ny og raskere type flashminne for mobiltelefoner.

Intel annonserte torsdag at selskapet har begynt volumleveranser at verdens første 90-nanometers MLC (Multi-Level Cell) NOR-flashminne. StrataFlash Cellular Memory (M18) skal gi høyere ytelse, lavere strømforbruk og ta mindre plass enn den tidligere 130 nanometerutgaven. Dette for å møte behovet fra funksjonsrike mobiltelefoner utstyrt med kamera, fargeskjerm, nettleser og videoavspiller.

- Flashminne er blant de teknologiene som fungerer som drivkraft for å gjøre neste generasjons mobilapplikasjoner mulig, sier Darin Billerbeck, visepresident og daglig leder for Intels Flash Products Group.

Ifølge Intel skal M18 ha bransjens høyeste lesehastighet, uten å oppgi nøyaktig hva denne er. Dette skal likevel gjøre det mulig for det nye flashminnet å operere med samme busshastighet som nestegenerasjons mobile brikkesett - opptil 133 MHz, samt gjøre kjøring av applikasjoner raskere fordi interaksjon mellom brikkesettet og minnet går raskere enn med 130 nm-utgaven.

Skrivehastigheten skal være på inntil 0,5 MB/s og minnet skal kunne støtte kameraer med oppløsning på tre megapiksler og MPEG4-video.

I forhold til tidligere produkter skal M18 skal kun kreve en tredjedel av energimengden ved programmering, og omtrent halvparten av energien ved sletting. Minne støtter også operasjonsmodusen Deep Power Down, som også skal være med på å forlenge batteritiden til mobiltelefoner som tar i bruk minnet.

Minnet vil leveres i en enkel brikke med kapasitet på 256 eller 512 megabit, i tillegg til sammensatte pakker med kapasitet på inntil 1 gigabit.

Foreløpig skal åtte mobilprodusenter, inkludert Sony Ericsson og NEC, ta i bruk det nye minnet. Intel skal også ha samarbeidet med leverandører av brikkesett og operativsystemer, inkludert Philips, Infineon, Symbian og MonteVista, for å sikre at leverandørenes produkter er klare til å ta minnet i bruk.

Til toppen