Intel lar PC-ene «ringe hjem» etter hjelp

Intels nye versjon av vPro-teknologien åpner for hjelp til PC-er på utsiden av brannmuren.

Out of Band Discovery med en Alteris-klient
Out of Band Discovery med en Alteris-klient

Intels nye versjon av vPro-teknologien åpner for hjelp til PC-er på utsiden av brannmuren.

vPro Technology er navnet på Intels samling av bedriftsorienterte teknologier for stasjonære PC-er. Selskapet lanserte denne uken den tredje generasjonen av vPro, som skal gi økt sikkerhet og forenklet vedlikehold av PC-er, spesielt PC-er som befinner seg på utsiden av en bedrifts brannmur.

Den nye vPro-generasjonen, som har vært kjent under kodenavnet McCreary, er basert på brikkesettet Q45 Express Chipset, nettverkskontrolleren 82567LM Gigabit Network Connection, Intels Core 2-prosessorer, i tillegg til selskapets Active Management technology 5.0.

En av nyhetene i 2008-utgaven av vPro er Remote Alert-funksjonen. Denne skal gjøre det mulig for en PC, som plutselig har kommet i nød, å «ringe hjem» på egenhånd for å få IT-assistanse, dersom den opplever symptomer utenfor predefinert sett med parametre.

En annen nyhet er Remote Scheduled Maintenance-funksjonen, som IT-administratorer skal kunne bruke for å å programmere PC-ene til å gjennomgå jevnlige justeringer via et sentralt vedlikeholdsprogram. En Fast Call for Help-funksjon skal gjøre det mulig for en bruker å få umiddelbar assistanse, også når maskinen er på utsiden av bedriftens lokalnett. Dette skal kunne gjøres ved å skrive inn en tastekombinasjon. Det skal også kunne gjøres når PC-er er nede for telling, for eksempel med et ikke-fungerende operativsystem eller en død harddisk.

På sikkerhetssiden innfører 2008-utgaven av vPro to nye funksjoner. Access Monitor skal tilby mer omfattende og sikrere logging av IT-aktiviteten på systemene, noe som skal bidra til å stenge døren ytterligere for potensielle, interne sikkerhetsbrudd. Dessuten skal den nye vPro-versjonen være den første integrerte løsningen til å autentisere PC-er ved å ta i bruk Microsofts Network Access Protection- teknologi, noe som skal sikre fjernvedlikehold av PC-er på utsiden av lokalnettet.

Out of Band Discovery med en Alteris-klient
Out of Band Discovery med en Alteris-klient

For små bedrifter uten omfattende IT-kompetanse, skal IT Director gjøre det enklere å administrere PC-er. Ved hjelp av et spesielt dashbord skal det gjøres enkelt å overvåke tilstanden til viktige systeminnstillinger og helseparametre. I tillegg skal brukeren av løsningen blant annet kunne blokkere tilkobling av risikable USB-enheter og få tilgang til en funksjon for sikkerhetskopiering.

Små bedrifter som i blant trenger umiddelbar hjelp med PC-problemer, skal via Intels Remote PC Assist Technology kunne knytte bedriften til tjenesteleverandører, som kan bistå når en sluttbruker taster inn en tastekombinasjon. I første omgang vil denne løsningen kun tilbys i Nord-Amerika.

Foreløpig tilbys 2008-utgaven av vPro bare av to ulike hovedkort, Desktop Board DQ45CB for PC-er i vanlig størrelse, og Desktop Board DQ45EK for PC-er med liten formfaktor.

    Les også:

Intel Desktop Board DQ45CB
Intel Desktop Board DQ45CB
Til toppen