FORBRUKERTEKNOLOGI

Intel legger uferdig standard i neste Centrino

Intel sier de ikke vil vente til standarden er ferdig, men legger superrask WLAN i neste Centrino.

30. nov. 2006 - 11:37

Under en presentasjon på en samling organisert av standardiseringsorganisasjonen IEEE i San Francisco denne uken, IEEE Globecom 2006 Expo, sa Intels sjef for kommunikasjonsteknologi at Centrino vil utvides med den ennå uferdige standarden for superrask trådløst lokalnett, kjent som IEEE 802.11n, allerede i løpet av 2007.

Centrino er Intels plattform for bærbare PC-er med integrert WLAN. Det har hittil holdt seg til de ferdige standardene 802.11a/b/g, med hastigheter opptil 54 Mb/s. Plattformen har vært en drivkraft i alminneliggjøringen av WLAN siden de første Centrino-PC-ene kom i mars 2003.

802.11n legger opp til en tidobling av hastigheten til trådløse lokalnett, i første omgang opptil 480 Mb/s, deretter opptil 600 Mb/s, samtidig som rekkevidde økes med rundt 50 prosent.

Etter planen skal IEEE gjøre ferdig standarden i løpet av første halvår 2008.

Presset fra markedet har allerede fristet en lang rekke leverandører til å tilby 11n-løsninger på forskudd, særlig dem som henvender seg til hjemmemarkedet: D-Link, Linksys, Netgear og Belkin, i tillegg til Dell.

Analytikere peker på at opplegg der man blander sammen utstyr fra flere leverandører kan føre til problemer, siden tillempingen av standardutkastet kan være ulik, og ingen står noe tilsvarende Wi-Fi Alliances stempling av 11a/b/g-utstyret.

Det store gjennomslaget som Centrino har i markedet kan føre til at Intels implementering av 11n-utkastet blir en de facto standard, og at IEEE ikke har annet å gjøre enn å helle sand over det Intel finner mest hensiktsmessig for egen del.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.