BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel lover 2-GHz Pentium til jul

PC-er med den nyeste AMD-brikken er raskere enn hva Intel foreløpig kan tilby, men både Intel og AMD forbereder neste salg i den hete PC-krigen.

26. apr. 2001 - 05:17

AMD har det siste halvåret virkelig fått opp dampen og blitt en tøff konkurrent for Intel. På mandag lanserte Intel sin nye 1,7 GHz Pentium 4-prosessor, men en grundig test viser at AMDs 1,33 GHz Athlon-prossessor fremdeles er litt raskere - og det til en langt lavere pris.

Les saken: AMD knuser Intels nye 1,7 GHz-prosessor

Intel gjør to ting for å kapre tilbake ledelsen. Først lanserte de sin nye prosessor til 350 dollar, og ikke rundt 1.000 dollar som vanligvis er prislappen på Intels nyeste prosessor. AMD har også kuttet sine priser, men hadde ikke samme marginer som Intel. En AMD 1,3 GHz-prosessor kostet 318 dollar i USA, men er nå redusert til 265 dollar. Les om Intels priskutt: Vent 12 dager og spar 2.000 kroner

Neste slag vil derfor stå om nye og raskere versjoner.


Pentium 4 2 GHz ble vist frem på Intel utvikler-konferanse på Taiwan tidligere i dag. Men den vil ikke være i salg før i fjerde kvartal 2001. Det spørs om dette er nok, for AMD arbeider med raskere versjoner av Athlon.

Ryktene sier at 1,4 GHz-versjonen kommer i salg i juli. I tillegg har AMD fortalt at de har kommet langt med en 1,53 GHz-versjon og en 1,67 GHz-versjon. Disse skal komme i salg tredje og fjerde kvartal, hevder ryktene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.