Intel lover bedre Linux-støtte

Intel lover at støtteprogramvare for selskapets løsninger vil komme omtrent samtidig for Windows og Linux i framtiden.

Intel lover at støtteprogramvare for selskapets løsninger vil komme omtrent samtidig for Windows og Linux i framtiden.

Intel er lenge blitt kritisert av Linux-miljøet for å somle med å gi ut støtteprogramvare og drivere for selskapets maskinvareløsninger til Linux. Det normale har vært at slik programvare har kommet til Windows lenge før tilsvarende løsninger har vært tilgjengelige for Linux. Dette gjelder ikke minst drivere for Intels Centrino-teknologi, som benyttes i svært mange av dagens bærbare PC-er.

Intel har nå forpliktet seg til å utgi Linux-utgaver av viktig støtteprogramvare omtrent samtidig som Windows-utgavene blir gitt ut. Dette skal bli gjeldende fra slutten av 2004.

Will Swope, daglig leder for Intels Software and Solutions Group, sa under Developer Forum onsdag at Linux-drivere da vil komme i samme utgivelsesperiode som Windows-driverne, men ikke nødvendigvis den samme dagen.

Når det gjelder drivere for akkurat Centrino, som digi.no skrev i januar, regner Swope med at de i første omgang vil bli utgitt med lukket kildekode. Dette er ikke veldig uvanlig i Linux-sammenheng, men lite populært, siden Linux-brukerne da avhenger av et selskap for å få oppdaterte drivere. Hadde selskapet i stedet offentliggjort spesifikasjonen for den enheten driverne skal støtte, ville Linux-miljøet selv kunne oppdatere driverne nå endringer dukker opp.

Årsaken til at selskaper som Intel i mange tilfeller ikke ønsker å gi ut kildekoden til drivere og annen programvare, er at de ønsker å holde detaljer om løsningene hemmelig for konkurrentene.

Til toppen