Intel lover egen PC til India

Intels styreformann Craig Barrett lover at India skal få en PC som tåler å være ute en regnværsnatt.

Intels styreformann Craig Barrett lover at India skal få en PC som tåler å være ute en regnværsnatt.

Intels styreformann Craig Barrett er på besøk i India. På en pressekonferanse i New Delhi fortalte han at Intel vil investere en milliard dollar i forskjellige tiltak i India de kommende fem årene, skriver pressebyråer og indiske aviser.

Barrett understreket at Intel per i dag ikke har planer om å investere i et produksjonsanlegg for halvledere i India, noe indiske stats- og næringslivsledere har ivret for. Han la til at selskapet fortsatt er i samtaler om et slikt anlegg med den indiske regjeringen.

Han lovet derimot et fond på 250 millioner dollar som skal gå til nye indiske IT-selskaper.

Intel vil videre sørge for IT-opplæring til 500 000 indiske lærere, og bidra til at India kan bli et sentrum for produktfornyelse, spesielt innen tjenester, programvare og design.

Barrett forespeilte også at Intel India vil produsere en egen PC beregnet på det lokale markedet – i så fall første gang Intel setter sitt eget merke på en PC.

– Det vil være en rimelig PC, ikke en dings eller en halvveis PC som noen kan være interessert i, men en fullverdig datamaskin tilpasset indiske forhold, med en pris på noen hundre dollar, sa Barrett ifølge Indian Express.

Intels India-PC vil konstrueres med tanke på motstandsdyktighet mot støv og fuktighet. Den skal kunne drives med strøm fra et bilbatteri, og tåle en natt ute i regnvær. Den vil møte sterk konkurranse fra AMD, som i forrige uke kunngjorde at de vil være med i et konsortium for å bygge en halvlederfabrikk til tre milliarder dollar.

Utover dette skal Intel utvide sin innsats i Bangalore, der selskapet har et forsknings- og utviklingssenter, med investeringer på 800 millioner dollar.

De siste ti årene har Intel investert mer enn 700 millioner dollar i India. Siden 1998 har selskapet bidratt med kapital til rundt 40 nye indiske IT-selskaper.

    Les også:

Til toppen