Intel lover ekstreme forbedringer

Intel lover ekstremt mye lavere strømregningen og lengre batteri-levetid med nye prosessorer.

Intel lover ekstremt mye lavere strømregningen og lengre batteri-levetid med nye prosessorer.

Strømregningene har skutt i været de siste årene fordi vi kjøper stadig flere servere og PC-er. Særlig på lukkkede serverrommet har dette blitt et problem, for der blir strømregningen dobbel - all strøm inn i servere blir til varme og det skal så kjøles ned med et like stort strømforbruk.

Et redusert strømforbruk reduserer også en annen viktig faktor som er støy fra vifter.

Intel har snakket om strømforbruk lenge, men i går la selskapet frem løfter som er mildt sagt veldig imponerende: I løpet av 2008 vil Intels prosessorer bruke 10 prosent av strømmen de brukte i 2006, lovet selskapet under en presse konferanse på Cebit i går.

Det er ikke noe helt nytt og hemmelig knep Intel har funnet frem: Det er primært en ny runde med krymping av kretsbaner som vil gi besparelsene.

Intel er allerede kommet langt. Siden i fjor har selskapet redusert størrelsen på sine brikker med 75 prosent og strømforbruker med 50 prosent, fortalte Intels Europa-sjef Christian Morales, skriver Cnet.

Intel lover altså at denne utvikling vil gå like fort i en periode til. Men Intel har gjort mer enn bare å krympe brikeken - i 2006 var kretsbanene 90 nanometer brede og de er bare halvert til neste år, men likevel faller altså strømforbruket til en tiendel.

Til toppen