BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel lover mer SSD for pengene

Kutter prisen på pc-utgavene, mens kapasiteten og skrivefarten økes.

Innmaten i Intels nyeste SSD-er
Innmaten i Intels nyeste SSD-er Bilde: Intel
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. mars 2011 - 12:58

Intel lanserte i går selskapet tredje generasjon med SSD-enheter (Solid-State Drive). Den nye serien, SSD 320 Series, er basert på 25 nanometers flashminne og består av en rekke modeller med lagringskapasitet på mellom 40 og 600 gigabyte og en 2,5 tommers formfaktor.

Bruken av mer moderne flashminne har gjort det mulig for Intel å senke prisen på enhetene med opptil 30 prosent, sammenlignet med enhetene i andre generasjon av produktfamilien, X25-M SATA SSD. Samtidig er minnecellene krympet, slik at dataene kan lagres tettere. Dette gir plass til mer data og bidrar til økt ytelse.

Intel opplyser i en pressemelding at SSD-ene med kapasitet på 600 gigabyte vil kunne levere 39 500 IOPS (Input/utput Operations Per Second) ved vilkårlig lesing og 23 000 IOPS ved vilkårlig skriving. Den sekvensielle skrivehastigheten skal nå være på 220 megabyte per sekund, mer enn dobbelt så høyt som i nåværende SSD-er fra selskapet. Den sekvensielle lesehastigheten er oppgitt til å være 270 megabyte per sekund.

Dette er likevel ikke like raskt som SSD 510-serien Intel lanserte for noen uker siden. Men mens SSD 320-serien er beregnet for vanlige stasjonære og bærbare pc-er, er SSD 510-serien mer kostbar og beregnet for kraftige arbeidsstasjoner og spillmaskiner.

SSD-ene er utstyrt med 3 gbps SATA II-grensesnitt. Hver enhet støtter 128 bits AES-kryptering (Advanced Encryption Standard) og sikring mot datatap dersom strømforsyningen svikter.

Den minste og billigste SSD-en i Intels SSD 320-serie har en veiledende pris på 89 dollar og en kapasitet på 40 gigabyte. Modellen som gir mest lagringsplass per dollar er den med 120 gigabyte kapasitet. Den koster 209 dollar. Toppmodellen med 600 gigabyte lagringsplass koster 1069 dollar.

Intels SSD 320-serie skal også bestå av modeller med 1,8 tommer formfaktor og en kapasitet på opptil 300 gigabyte.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.