BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel lover ny prosessteknologi allerede i år

Kommende Intel-prosessorer vil få enda mindre transistorer.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. feb. 2009 - 13:34

Under en presentasjon i forkant av neste ukes International Solid-State Circuits Conference fortalte Mark Bohr, direktør for Intels teknologi- og produksjonsgruppe, at selskapet er i rute til å kunne levere selskapets første prosesssorprodukter basert på 32 nanometers prosessteknologi.

De fleste av Intels nyere prosessorer er i dag basert på 45 nanometers prosessteknologi. 32 nanometers prosessteknologi gir plass til flere transistorer per areal, i tillegg til at strømforbruket kan reduseres og hastigheten økes.

- 32 nm-teknologien er klar til å settes inn i produksjonsfasen, vi klargjør fabrikkene slik at de kan støtte den og vi forventer stor etterspørsel, sa Bohr ifølge EE Times.

- Vi er i rute til å levere produkter i det fjerde kvartalet, og har 22 nm-teknologi under utvikling for lansering i 2011, sa Bohr.

Bohr fortale også at Intel er i ferd med å gå over til en produktkategori som kalles SoC (System-on-Chip). En SoC integrerer typisk et antall ulike funksjoner på ett stykke silisium eller i én enkelt pakke.

- Moderne mikroprosessorer er egentlig digitale SoCs fordi de inkluderer høyytelses logikk, minne og analoge kretser, sa Bohr.

Det er likevel andre former for SoCs Intel nå skal presentere. Små enheter som mobiler og mini-pc-er og «surfebrett» (MIDs) har behov for å støtte et stadig økende antall nettverksteknologier. Dette inkluderer Wimax, Bluetooth, WLAN og 3G/4G.

- Hvordan kan du støtte et antall standarder i enheter med lite formfaktor, når du har begrenset plass ikke bare til radioen, men også til antennene, spør en representant for Intel, ifølge Cnet News.

I tillegg stilles det stadig høyere krav til teknologiene. Intel mener at brukere som kan få 200 megabits/s i dag, vil ønske seg 5 gigabits/s veldig snart. I tillegg vil framtidige radioer måtte kunne svitsje mellom ulike typer nettverk uten at dette får negative følger for brukeren.

Et annet område Intel fokuserer på under konferansen er optisk kommunikasjon mellom eller inne i brikker. Selskapet har greid å lage et flertall av de nødvendige komponentene i silisium, noe som vil forenkle produksjonen. Dette er en type teknologi som også vil kunne brukes inne i SoCs.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.