FORBRUKERTEKNOLOGI

Intel lover plattform for stue-PC

Intels toppsjef Paul Otellini lover å få ferdig en ny plattform for stue-PC-er over nyttår.

25. mai 2005 - 09:14

I vinter slo Intel fast at selskapet heretter vil satse på å skape plattformer for forskjellige typer datamaskiner. Modellen er Centrino-plattformen for bærbare PC-er, med egen prosessor, brikkesett og komponenter for trådløs kommunikasjon. Siden er det kunngjort plattformer for Xeon-baserte servere og bedrifts-PC-er.

    Les også:

På en konferanse organisert av Wall Street Journal i Carlsbad i California i går, kunngjorde Intel-sjef Paul Otellini at en plattform for stue-PC-er er under utvikling. Den omfatter prosessorer, brikkesett, programvare og andre komponenter som skal gjøre det enklere for leverandører å tilvirke datamaskiner og annet apparatur beregnet på å styre digital underholdning hjemme.

Arbeidet med den nye plattformen omfatter forhandlinger med partnere rundt håndtering av opphavsrett og standarder for å la noder i et nettverk oppdage hverandre og utveksle data. Intel regner med å ha plattformen ferdig over nyttår.

Otellini ble utfordret på Intels rolle i å bedre sikkerheten på PC-er. Han svarte at selskapet jobber med teknologi som kan hjelpe på tre måter: isolere deler av en datamaskin, gjøre datamaskiner mer motstandsdyktige når de først er infisert, og metoder for fjerngjenoppretting etter en infeksjon. Tidshorisonten for disse teknologiene er flere år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.