BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel med 233 Mhz Pentium

Intel har lenge hatt planer om at Pentium-prosessoren skulle stoppe på 200 Mhz, deretter skulle Pentium Pro overta. Nå ser det ut til at frykten for konkurranse gjør at selskapet lager en 233 Mhz Pentium MMX-variant, i henhold til PC Week.

Eirik Flaa
30. jan. 1997 - 16:50

Målet til Intel har vært at Klamath-prosessoren, eller Pentium Pro med MMX, skulle ta fullstendig over for tradisjonelle, sokkel-7-tilpassede Pentium prosessorer. Nå ser det imidlertid ut til at selskapet har endret mening. Etter at hovedkonkurrentene AMD og Cyrix annonserte sine sokkel-7-tilpassede M2- og K6-prosessorer, har Intel sett seg nødt til å svare for ikke å miste grepet om dette segmentet. AMD og Cyrix' alternativer ville nemlig blitt de raskeste prosessorer tilgjengelig for den tradisjonelle Pentium-sokkelen. Svaret fra Intel blir en Pentium MMX prosessor med klokkefrekvens på 233 Mhz.

Prosessoren vil bli lansert i juni i desktop-versjon, og den blir en sterk, og kanskje uønsket konkurrent til Klamath, som slippes omtrent på samme tidspunkt. For å slippe å bytte hovedkort, har endel større amerikanske selskaper annonsert at de ønsker å holde seg til sokkel-7-standarden - før planene om 233 Mhz Pentium-prosessoren ble kjent. Det er ikke utenkelig at det er denne typen kunder Intel ønsker å nå med den nye, raskere sokkel-7-tilpassede Pentium-prosessoren.

Intel, som generelt ikke uttaler seg om produkter før de er offisielt annonsert, nekter å uttale seg om disse planene.

Kilde: PC Week Online

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.