BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel med 666 MHz i år

Ved hjelp av overgang til ny prosessteknologi vil Intel trolig kunne levere prosessorer med klokkehastighet på 667 MHz mot slutten av 1999. Men konkurrentene ligger ikke langt bak.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. jan. 1999 - 11:02

Ifølge Wall Street Journal ventes Intel i løpet av få dager å annonsere at selskapet har opprettet en 0,18 mikron produksjonsprosess. Denne skal kunne begynne masseproduksjon av prosessorer i tredje kvartal i år.

Prosessorene Intel produserer nå er laget med 0,25 mikroners prosessteknologi. Men ifølge Linley Gwennap, sjefredaktør i Microprosessor Report, vil overgangen til den nye prosessteknologien gjøre Intel i stand til å levere prosessorer med klokkehastighet på 600 MHz den dagen masseproduksjonen starter. Teknologien vil deretter videreutvikles slik at 667 MHz-utgaven kan bli klar innen slutten av året. En 800 MHz-utgave ventes til neste år.

Men også Intels viktigste konkurrenter, AMD og Cyrix er snart klare for overgangen til 0,18 mikron prosessteknologi. Gwennap mener likevel at disse selskapene fortsatt vil ligge tre til seks måneder bak Intel når det gjelder teknologiutvikling, noe som utgjør ett eller to hastighetsnivåer for prosessorene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.