Intel med alternativ til hybride harddisker

Intel annonserte i går at selskapet skal tilby en flashminne-enhet for integrering i datasystemer.

Intel med alternativ til hybride harddisker
Bilde:

De første hybride harddiskene er på vei ut på markedet. Dette er harddisker med noen hundre megabytes med flashminne innebygd, noe som blant annet skal gi raskere tilgang til mye brukte filer. Men et alternativ til å bygge flashminne inn i harddisken, er å montere minnet på eller rett ved hovedkortet til datamaskinen, noe som blant annet gir færre plassbegrensninger.

Intel annonserte i går produktet Z-U130 Value Solid State Drive, en flashminne-basert lagringsenhet med USB-grensesnitt. Den skal være beregnet for både vanlige datamaskiner og integrerte plattformer. Målet er at enheten skal gi blant annet raskere oppstartstid av operativsystemet og raskere tilgang til mye brukte biblioteker.

Enheten skal leveres med lagringskapasiteter på mellom 1 og 8 GB. Lesehastigheten skal være på 28 megabytes per sekund, mens skrivehastigheten er på 20 megabytes per sekund.

Intel planlegger å bruke enheten i flere av selskapet plattformer, inkludert servere, bærbare PC-er for uland og vanlige PC-er med lav pris. Dessuten vil den benyttes i Intels integrerte løsninger for rutere og salgsterminaler.

    Les også:

Intel har valg å gi enheten standard 2x5 USB-grensesnitt fordi de fleste systemer allerede har støtte for USB og inkludert muligheten til å starte opp operativsystemer fra USB-enheter.

Enheten skal kreve 65 mA når den er i hviletilstand og omtrent 80 mA når den er aktiv. Den krever en spenning på 5 volt. Hver enhet skal utsettes for en pålitelighetstest på tusen timer før levering.

Enheten veier ti gram og måler 36,9 x 26,6 x 5,88 mm eller 36,9 x 26,6 x 9,6 mm, avhengig av versjon.

Ifølge Ars Technica er ikke prisene blitt bestemt ennå, men Intel skal ha sagt at prisen på 4 GB-modellen skal kunne sammenlignes den på 4 GB 1,8 tommers harddisker til høsten.

Intel har startet produksjonen av 1 og 2 GB-utgavene. 4 GB-utgaven skal komme i april, mens 8 GB-utgaven først vil bli klar i desember.

;