BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel med billig Pentium II

Intel forbedereder en slanket utgave av sin Pentium II-prosessor for å styrke sin posisjon i markedet for billige PC-er.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. nov. 1997 - 16:38

Til InfoWorld Electric forteller Nathan Brookwood, analytiker i Dataquest, at den nye brikken kan ødelegge for tilsvarende produkter fra AMD og Cyrix. Brookwood forteller at prosessoren sannsynligvis vil komme i slutten av 1998.

Kutt i ytelse.

Intel vil ifølge Brookwood redusere prisen på disse Pentium II-utgaver ved å fjerne Level 2 (L2) cache-en. Dette er et type minne som øker hastigheten data kan leveres til prosessoren og som dermed øker den generelle ytelsen. Intel bekrefter overfor InfoWorld Electric at de har planer om å senke prisene på Pentium II, men vil ikke si noe om hvordan eller når det vil skje.

Intels L2 cache består av fire diskrete cache-brikker som selskapet kjøper fra tredjepartsprodusenter og pakker inn i Pentium II-prosessorene. L2 cache-en består av tilsammen 512 KB med minne.

- Ved å fjerne cache-brikkene vil produksjonskostandene synke fra omtrent 100 dollar til omkring 80 dollar, forteller Brookwood.

- Intel selger nå sine Pentium II-prosessorer til systemprodusenter for priser fra 350 dollar og oppover, fortsetter han.

- For at disse prosessorene skal kunne trenge inn på lavprismarkedet, må Intel selge dem til rundt 100 dollar stykket. Dette betyr at selskapet må halvere produksjonskostnadene sine.

Ifølge Linley Gwennap, sjefredaktør i The Microprosessor Report, vil Intels produksjonskostnader gå ytteligere ned når de senere i år går over til sin mer avanserte 0.25 mikron-teknologi.

Kan gi konkurrentene problemer.

I motsetning til Pentium MMX og prosessorene fra AMD og Cyrix, kan ikke Pentium II brukes sammen med hovedkort med Socket 7. Dette gjelder også billigutgaven, og det er lite som tyder på at Intel i framtiden vil opprettholde Socket 7 som et alternativ på lavprismarkedet. Dette betyr at PC-makerne må velge mellom to arkitekturer, og det kan skape problemer for AMD og Cyrix som ikke har prosessorer som støtter Slot 1-arkitekturen som Pentium II bruker.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.