BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel med Core i7-prosessorer til bærbare

Selskapets nyeste prosessor-familie har nå fått mobile utgaver.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. sep. 2009 - 08:32

Intel lanserte i går to nye prosessorfamilier, Core i7 Mobile Processor og Core i7 Mobile Processor Extreme Edition.

Sammen med det nye brikkesettet PM55 Express Chipset skal disse prosessorene levere betydelig høyere ytelse til bærbare pc-er enn det som har vært mulig med dagens produkter.

Prosessorene, som tidligere hadde kodenavnet Clarksfield, er basert på Intels Nehalem mikroarkitektur, noe betyr at de leveres med integrert minnekontroller, støtte for Hyper-Threading Technology, Turbo Boost, PCI Express 2.0 og to kanalers DDR3 1333 MHz minne.

Kombinert skal dette gir høyere ytelse når man trenger det, og bedre energieffektivitet når man trenger det.

Intel har nå lansert én prosessor i Extreme Ediotion-familien, 7-920XM. Denne har fire kjerner, som normalt er klokket til 2 GHz. Dersom bare én av kjernene har noe å gjøre, kan denne klokkes til opptil 3,20 GHz med Turbo Boost. Prosessoren er utstyrt med 8 megabyte cacheminne og leveres med støtte for Intel® Extreme Memory Profiles (XMP) og Extreme Tuning Utility, som skal bidra til å optimalisere både ytelsen, gjennom overklokking, og energiforbruket til prosessoren. 7-920XM koster 1054 dollar per stykk i kvanta på tusen prosessorer.

I Core i7 Mobile Processor-familien har Intel nå lansert to modeller, begge med fire kjerner. i7-820QM har 8 megabytes cacheminne og er vanligvis klokket til 1,73 GHz, noe som økes til opptil 3,06 GHz med Turbo Boost. Prosessoren koster 546 dollar.

i7-720QM er klokket til 1,60 GHz, noe som ifølge Intel kan økes til 3,28 GHz med Turbo Boost. Denne prosessoren har 6 megabyte med cacheminne og koster 364 dollar.

PC-produsenter som Asus, Dell, HP og Toshiba har begynt leveransene av bærbare pc-er med i alle fall noen av disse prosessorene.

Intel Core i7 mobile processor "Clarksfield"
Intel Core i7 mobile processor "Clarksfield"
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.