Intel med firekjernede serverprosessorer

Intel skal slippe flere nye prosessorer i kveld. Blant annet serverprosessorer med fire kjerner.

Intel med firekjernede serverprosessorer

Intel skal slippe flere nye prosessorer i kveld. Blant annet serverprosessorer med fire kjerner.

Intels første prosessorer med fire kjerner vil bli lansert i kveld. Viktigst er nok den nye Xeon 5300-familien, tidligere kjent under kodenavnet Clovertown, som ventes å kunne gi servere et betydelig ytelsesløft.

For å utnytte fire kjerner fullt ut, kreves det at minst fire programtråder til enhver tid krever prosessering. Mye serverprogramvare er laget for å kjøre på systemer med flere kjerner eller prosessorer, mens det foreløpig er langt vanskeligere for vanlige PC-brukere å utnytte en slik prosessor. Fortsatt er svært mye PC-programvare laget med én prosessorkjerne i tankene.

Den nye Xeon 5300-familien skal ifølge News.com fra starten av bestå av fire modeller. Tre av disse skal ha et maksimalt effektforbruk på 80 watt, mens den siste, X5355, skal ha et maksimalt effektforbruk på 120 watt. Den er klokket til 2,66 GHz, benytter en 1,333 MHz forsidebuss og vil koste 1172 dollar.

E5345 skal koste 851 dollar, være klokket til 2,33 GHz og benytte en 1333 MHz forsidebuss.

    Les også:

E5320 skal være klokket til 1,86 GHz og har en prislapp på 690 dollar. Den vil benytte en 1066 MHz forsidebuss. Det vil også E5310, som er klokket til 1,60 GHz og som har en prislapp på 455 dollar.

Intels første generasjon med firekjernede prosessorer vil i praksis bestå av to tokjernede brikker som er satt sammen i en felles pakke. Modeller hvor alle de fire kjernene er laget i den samme silisiumbiten, ventes først høsten 2007.

Intel har gått til dette skrittet for å komme fortere på markedet med firekjernede prosessorer, men en slik tilnærming skal ha visse ulemper når det gjelder ytelsen.

Til toppen