Intel med store planer for bærbare PC-er

Intel fortalte onsdag om nye mobile teknologier og produkter selskapet planlegger for de nærmeste årene.

Intel fortalte onsdag om nye mobile teknologier og produkter selskapet planlegger for de nærmeste årene.

Anand Chandrasekher, visepresident i Intel og leder for selskapets Mobile Platforms Group, fortalte i sin tale under Intel Developer Forum om selskapets planer om kommende mobile dataplattformer og mobil teknologi.

Chandrasekher tok blant annet for seg Centrino-teknologien. Utviklingen peker i retning av høyere ytelse, flere valgmuligheter for trådløs tilkobling, bedre batterilevetid og tynnere og lettere enheter.

I andre kvartal i år vil Intel komme med en raskere utgave av Pentium M-prosessoren som benyttes i Centrino-baserte, bærbare PC-er. Denne har kodenavnet Dothan. I løpet av andre halvdel av 2004 planlegger selskapet å ha oppdatert alle komponentene løsningen består av.

Den nye plattformen kalles Sonoma og inkluderer nye Pentium M-prosessorer som støtter en forsidebuss på 533 MHz. I tillegg vil en ny WLAN-komponent tas i bruk som støtter både 802.11a-, 802.11b- og 802.11g-standardene.

I tillegg vil et nytt brikkesett med kodenavnet Alviso introduseres. Dette brikkesettet skal støtte det Intel kaller tredjegenerasjons grafikk. Det skal også støtte enheter og standarder som Direct Media Interface med økt båndbredde, TV-utgang, åtte USB-porter, fireports PCI Express og inntil 2 GB med DDR2-minne. Brikkesettet skal også støtte en utgave av Intels High Definition Audio som skal gjøre det mulig for prosessoren å forbli i hvilemodus mens lydaktiviteten pågår. Dette skal redusere strømforbruket under avspillinger.

    Les også:

Intel samarbeider også med PC-produsentene om å utvikle nye og innovative bærbare PC-er. Selskapets Mobile Platform Vision Guide (MPVG) er et rammeverk for å utvikle framtidige bærbare PC-er basert på Centrino. Intel har også laget konseptmodeller som skal demonstrere mulighetene som MPVG bringer med seg.

Blant løsningene Intel har demonstrert, er et første eksempel på det selskapet kaller Extended Mobile Access (EMA). Dette gjør det mulig for brukerne å få tilgang til e-post og annen informasjon via en sekundær skjerm uten å måtte åpne dekselet til den bærbare PC-en. Den kinesiske PC-produsenten Lenovo har allerede demonstrert en slik maskin, som skal komme på det kinesiske markedet innen kort tid. Programvare som aktivere EMA-funksjonaliteten er blitt laget av Insyde Software.

Florence 12"

For å demonstrere konsepter på Intels mobile plattform for 2005. har Intel utviklet tre konseptmodeller med kodenavnet Florence. En 12-tommers modell med EMA-funksjonalitet kan gjøres fra en vanlig bærbar PC til en tablet PC.

Florence 15,4"

En 15,4 tommers modell er designet for å øke brukerens produktivitet. Den er utstyrt med sikkerhetsløsninger basert på smartkort- og fingeravtrykklesere. Den har mikrofon og kamera innebygd for å muliggjøre samarbeid og er utstyrt med EMA-funksjonalitet.

Florence 17" (foto: Mark Serr)

17-tommerutgaven av Florence er en mobil underholdnings-PC med bredskjerm, fjernkontroll, trådløst Bluetooth-tastatur og håndsett for IP-telefoni. Den er i tillegg utstyrt med kamera og mikrofon, og støtter Intel High Definition Audio.

Til toppen