FORBRUKERTEKNOLOGI

Intel med Wimax-planer for små PC-er

PC-bransjen med Intel i spisses satser videre på de små ultramobile PC-ene. Nå loves forbedringer.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. jan. 2007 - 14:02

Intel og Microsofts UMPC/Origami-plattform har, nesten et år etter lanseringer, fortsatrt tilgode å vekke stor interesse i markedet, noe det relativt begrensede utvalget og den høye utsalgsprisen nok har vært viktige årsaker til.

Microsoft skal etter alt å dømme lansere et nytt brukergrensesnitt til UMPC-plattformen senere denne vinteren. Nå forteller Intel litt om sine planer. Mer vil bli avslørt i april.

I intervju med Infoworld sier Anand Chandrasekher, daglig leder or Intels Ultra Mobility Group, at en ny generasjon av ultramobile enheter vil komme i 2008. Disse skal i første omgang være en fjerdepart så store som dagens modeller,samtidig som de forbruker halvparten så mye strøm. Året etter skal størrelsen reduseres til en sjuendedel av dagens, men strømforbruket reduseres til 10 prosent av dagens.

Sentralt i maskinene skal være Internett-tilgjengelighet. Dette inkluderer WLAN-løsninger, men også mobile Wimax-løsninger som i hvert fall kan gi en hastighet på 1 Mbit/s over avstander på halvannen kilometer eller mer.

Intel sikter mot å gjøre Wimax like utbredt i mobile PC-er som det WLAN er i dag - det vil si i mer enn 90 prosent av maskinene. Selskapet forventer at det vil finnes minst fem store leverandører av mobil Wimax i USA innen utgangen av året, og at de i løpet av 2008 vil dekke områder hvor det til sammen bor 100 millioner innbyggere.

I USA finnes det ifølge Intel mer enn 40 kommersielle tilbydere av den stasjonære utgaven av Wimax.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.