Intel nekter for ny priskrig

AMD er klar med nye brikker, men Intel-sjef Paul Ottelini lover bedre tall, noe som betyr høyere priser.

Intel nekter for ny priskrig

AMD er klar med nye brikker, men Intel-sjef Paul Ottelini lover bedre tall, noe som betyr høyere priser.

Intel-sjef Paul Ottelini overrasket i går IT-markedet i går med en postiv profitwarning: Intel kommer til å tjene enda bedre enn tidligere ventet i tredje kvartal, hevder han.

Meldingen kommer samme dag som erke-konkurrenten AMD lanserer "Bareclona" -selskapets hovedvåpen for å komme på offensiven. Barcelona er en ekte fire-kjerne-brikke for servere som skal skape sorte tall for AMD som de siste to kvartalene har gått med tap og har måtte kutte.

Med sin profitwarning peker Ottelini dermed nese til AMD og sier han ikke tror at den lenge ventede lanseringen vil snu spillet mellom Intel og deres langt mindre utfordrer AMD.

Ottelini oppjusterte inntektene til Intel i tredjekvartal til mellom 9,4 og 9,8 milliarder dollar. Intel vil sitte igjen med utrolige 52-54 prosent av hva de selger for, en margin få andre store selskaper i verden matcher.

Intel har vært gjennom en rydderunde i fjor etter at AMD spiste markedsandeler i flere år og tallene viser at Intel er tilbake i storform.

De nye tallene er hyggelige nyheter - hvis du er Intel-aksjeeier, men neppe gode nyheter for verdens IT-kunder som nå altså ikke får en ny priskrig mellom Intel og AMD - skal man tro Intel.

Tallene fra Intel sender dog gode signaler til hele IT-bransjen - et høyt salg av prosessorer forteller om bedre tider enn ventet.

Intel har i dag en markedsandel på rundt 70 prosent av den globale prosessor-produksjonen.

Til toppen