Intel og AMD opplever lysere tider

2001 har vært et mareritt for PC-bransjen, men nå serverer prosessor-produsentene AMD og Intel gode nyheter. Også Sun smiler litt.

Intel og AMD rapporterer om et overraskende sterkt julesalg av PC-er. Dette er gode nyheter for en deprimert PC-bransje. Men enkelte brukere kan oppleve mangel på prosessorene de ønsker seg.

Intel forteller at salget vil ligge på 6,7-6,9 milliarder dollar i fjerde kvartal, et betydelig løft fra selskapets tidligere estimater på 6,2-6,8 milliarder. Det er dog et stykke igjen til fjerde kvartal 2000, da salget endte på 8,7 milliarder dollar.

Men Intel innrømmer at det hyggelige salget fører til stram tilgang på Pentium 4.

AMD forteller at salget i fjerde kvartal vil ende 10 prosent høyere enn i forrige kvartals nivå på 766 millioner dollar. Selskapet tror nå at man vil være over i sorte tall i løpet av andre kvartal til neste år.

Det tror også Sun Microsystems Inc som forteller at man opplever et sårt tiltrengt løft i salget. Året som gikk var en gigantisk nedtur for selskapet og terrorangrepet skadet Sun mer enn de fleste.

Selskapet vil ikke gi noen tall for veksten i fjerde kvartal, men har gjennomført oppsigelser av 3900 ansatte, noe som vil gi engangstap på minst 500 millioner dollar.

Til toppen