AVTALER & KONTRAKTER

Intel og Google kjøper mobilpatenter

Skaffer seg ammunisjon til framtidige patentstrider.

Intel og Google har hver for seg inngått avtaler om kjøp av mobilrelaterte patenter.
Intel og Google har hver for seg inngått avtaler om kjøp av mobilrelaterte patenter.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. juni 2012 - 11:33

Smartmobilmarkedet har de siste årene vært svært preget av patentstrider, og lite tyder på at dette vil ta slutt med det første. Nå forbereder både Intel og Google seg på nye slag ved utvidede sine respektive patentporteføljer gjennom oppkjøp.

Intel kunngjorde i går en avtale om at selskapet skal betale 375 millioner dollar for omkring 1700 patenter fra InterDigital. Avtalene involverer patenter primært knyttet til 3G-, LTE og WLAN-teknologier (802.11).

Amerikanske InterDigital ble etablert i 1972 og har senere bidratt til utviklingen av trådløse teknologier som WCDMA, HSDPA, HSUPA, LTE og LTE Advanced.

Patentene skal bare utgjøre en liten del av InterDigitals samlede patentportefølje. Selve transaksjonen ventes å skje i tredje kvartal i år.

Google har nok i større grad enn Intel behov for å utvide selskapets portefølje av mobilpatenter. Patentoppkjøpet Google nå har gjort, er likevel ikke i samme størrelsesorden som Intel sitt. Derimot kan det dreie seg om patenter på teknologi som ennå ikke har kommet på markedet.

Det er selgeren, Magnolia Broadband, som i går kunngjorde handelen, som omfatter drøyt 50 patenter innen det Magnolia kaller for Mobile Transmit Diversity. Dette dreier seg om teknologier som skal bidra til økt spektrumutnyttelse og derigjennom bedre dekning, bedre opplastingshastigheter i ytterkanten av dekningsområdene og forbedret batteritid. Magnolia har utviklet disse teknologiene i løpet et drøyt tiår.

– Vi tror at Google kjøp av våre mer enn 50 Mobil Transmit Diversity-patenter med stråleformingsteknologi understreker behovet for en slik teknologi i mobile bredbåndsenheter, sier Osmo Hautanen, administrerende direktør i Magnolia Broadband, i pressemeldingen.

– Programvaren, som kan integreres i enhver mobil bredbåndsenhet, forblir Magnolia Broadbands eiendom, og vil gjøres tilgjengelig for leverandører av mobile enheter og brikkesett, forteller Hautanen.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.