Intel og Microsoft fronter bærbar, digital videoavspilling

Intel leverer referansedesign for maskinvaren, Microsoft programvaren til Media2Go, en ny plattform for mobil medieavspilling.

Intel leverer referansedesign for maskinvaren, Microsoft programvaren til Media2Go, en ny plattform for mobil medieavspilling.

Bill Gates avduket under denne ukens Consumer Electronics Show den første prototypen av en bærbar medieavspiller basert på en ny plattform som foreløpig har kodenavnet Media2Go.

Dette er små, bærbare enheter som skal kunne tilby konsumenter en løsning for å laste ned, lagre og spille av digitalt medieinnhold, inkludert video, musikk og bilder.

Maskinvaren vil være basert på arbeid Intel allerede har gjort for å utvikle en PVP (Portable Video Player) basert på selskapets XScale-baserte prosessorer. Selskaper som Samsung, ViewSonic og Sanyo planlegger å komme med Media2Go-produkter i god til før årets julehandel.

Programvaren i Media2Go-enhetene vil være basert på Windows CE og vil støtte en rekke mediaformater, inkludert MP3 og Microsofts egne formater for lyd og bilde. Ved å benytte disse hevder selskapet at man kan lagre opptil 8000 sanger, opptil 175 timer video med VHS-kvalitet og opptil 30.000 digitale bilder på en 20 GB stor harddisk.

Man skal kunne overføre mediefilene fra en Windows XP-basert PC til Media2Go-enhetene ved hjelp av Sync & Go, en teknologi utviklet i forbindelse med Microsofts nye Plus! Digital Media Edition for Windows XP som ble lansert tirsdag. Hva slags fysisk forbindelse det er mellom medieenheten og PC-en virker åpent, men Microsoft nevner USB og Firewire (IEEE-1394).

En talsmann for Intel sier til News.com at selv om den første utgaven av PVP-er først og fremst vil kunne lagre og spille av videoopptak, vil mulighetene etterhvert utvides. Senere utgaver vil ha trådløs nettverkstilkobling, slik at tv-programmer eller musikk kan streames trådløst over til enheten.

Prisen på enhetene vil variere. Noen produsenter vil levere enkle maskiner med små skjermen til en pris på omtrent 200 dollar, mens andre vil levere enheter med mer minne og større skjerm og harddisk. Prisen på disse vil trolig ligge rundt 400 dollar.

Til toppen