BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel og Nokia fokuserer på mobil 3D-grafikk

Skal utvikle helt nye brukeropplevelser for MeeGo, inkluder hologrammer.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. aug. 2010 - 15:30

Intel og Nokia har sammen med Universitetet i Oulu åpnet et felles innovasjonssenter hvor omkring 25 forskere og utviklere i første omgang skal jobbe med nye og spennende mobile brukeropplevelser som skal kunne utvide det som er mulig med mobile enheter.

Et eksempel på dette er å skape grensesnitt som ligner med på samhandlingene man har i den virkelige verden. Dette skal gjøre brukeropplevelsen mer naturlig og intuitiv, på samme måte som moderne spill og filmer gjøres mer attraktive gjennom bruk av realistisk 3D-grafikk.

Innovasjonssenteret skal blant annet jobbe med den åpen kildekodebaserte MeeGo-plattformen som Intel og Nokia utvikler i fellesskap. Det loves at mye av senterets forskningsaktiviteter også vil være åpen kildekode.

Ifølge Justin Rattner, teknologisjef i Intel og direktør for Intel Labs, er innovasjonssenteret lagt til Oulu delvis på grunn av universitetets fokus på framtidige telekommunikasjonsløsninger, elektronikk og fotonikk.

Et annet mulig forskningsområde for senteret kan være å se på teknologier for å vise et 3D-hologram til personen man snakker med i telefonen.

– 3D-teknologi kan endre måten vi bruker våre mobile enheter på og gjøre opplevelsene mye mer virkelighetstro, sier Rich Green, teknologisjef i Nokia, i en pressemelding. Han sier videre at laboratoriet i Ouluover tid vil legge et viktig grunnlag for framtidige mobilopplevelser.

Laboratoriet er lokalisert i Center for Internet Excellence ved Universitetet i Oulu. Det vil samarbeide tett med Oulu Urban Living Lab, som jobber spesielt med sensorforskning og testing av teknologiske og sosiale innovasjoner.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.