Intel øker farten for bærbare

Intel lanserte mandag tre nye Pentium M-prosessorer for Centrino-baserte bærbare PC-er.

Intel lanserte mandag tre nye Pentium M-prosessorer for Centrino-baserte bærbare PC-er.

Intel annonserte tirsdag at selskapet nå kan levere tre nye utgaver av selskapets Pentium M-prosessorer, som benyttes i bærbare PC-er basert på Intels Centrino-teknologi.

Til nå har 1,6 GHz-utgaven av Pentium M vært den raskeste, men topphastigheten for prosessorserien er med den ene av de nye brikkene nå blitt økt til 1,7 GHz.

    Les også:

De to andre nye prosessorene er laget for små og spenningssvake systemer. Disse har en klokkehastighet på henholdsvis 1,2 og 1,0 GHz.

Prosessorene selges alltid i en pakke som inkluderer Intels 855-brikkefamilie og den nettverksløsningen Intel PRO/Wireless 2100.

Prisen for de tre utgavene er henholdsvis 694 dollar, 341 dollar og 319 dollar. Prisen på de tidligere utgavene er samtidig blitt senket med inntil 34 prosent.

NEC i Storbritannia lanserte allerede i slutten av forrige uke en bærbar modell basert på 1,7 GHz-prosessoren og kom dermed Intel i forkjøpet.

Da Centrino ble introdusert i mars i år kom samtidig 34 ulike systemer basert på teknologien, på markedet. Ifølge Intel er dette tallet nå økt til 58 ulike modeller, mens selskapet forventer at antallet ulike, Centrino-baserte systemer på markedet vil ha passert 125 før året er omme.

Til toppen