BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel oppdaterer grafikksystem

Intel publiserte onsdag de foreløpige spesifikasjonene til selskapets grafikkteknologi, AGP (Advanced Graphics Port).

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. des. 1997 - 17:02

Den største forskjellen med AGP 2.0 er at den er dobbelt så rask som AGP 1.0, det vil si at datamaskiner med AGP 2.0 klarer å prosessere opptil 1 gigabyte med grafikkdata per sekund. Dagens AGP-systemer klarer i beste fall å prosessere 528 MB/s. Den dedikerte grafikkbussen vil fortsatt kjøre ved 66 MHz.

En talsmann for Intel sier til CNET at den endelige versjonen av AGP 2.0 først vil komme i første kvartal 1999, og at teknologien først vil bli implementert i systemet i den andre halvdelen av det året.

Teknologien består av tre deler. En grafikkakseleratorbrikke som overensstemmer med AGP-standarden, et AGP-overensstemmende systembrikkesett, for eksempel Intels 440LX, samt programvare.

Selv om et antall produsenter ga ut brikker med AGP-støtte i forbindelse med lanseringen av teknologien, har noen produsenter, for eksempel S3, bestem seg for å vente inntil Windows 98 kommer ut med full AGP-støtte. AGP er ifølge CNET optimalisert for Windows 98.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.