Intel oppjusterer forventningene enda en gang

Intel så seg nødt til å oppjustere forventningene for andre gang på to uker.

Intel så seg nødt til å oppjustere forventningene for andre gang på to uker.

For to måneder siden, da tallene for junikvartalet ble presentert, sa Intel at omsetningen for kvartalet fram til 27. september ville ligge i intervallet mellom 6,9 milliarder dollar og 7,5 milliarder. 22. august ble intervallet justert til mellom 7,3 milliarder dollar og 7,8 milliarder.

I går kveld, etter Nasdaq-børsens stengetid, ble forventningsintervallet justert nok en gang, til mellom 7,6 milliarder dollar og 7,8 milliarder. Regnskapet kommer 14. oktober. Aksjekursen steg to prosent da det nye intervallet ble kjent.

Intel kunngjør ikke forventninger til overskuddet, bare til omsetningen. Den nyeste konsensus blant analytikerne var 7,6 milliarder dollar i omsetning, og 22 cents per aksje i fortjeneste. I fjor ga septemberkvartalet en fortjeneste på 686 millioner dollar, tilsvarende 10 cents per aksje.

Det er ifølge Intel de såkalte "emerging markets" som gjør utslaget. Observatører mener omsetningen har vært spesielt sterk i Kina og andre asiatiske land i det siste. Intel sa ellers at det er de grunnleggende produktene – mikroprosessorer til PC-er og servere – som går best, mens etterspørselen etter kommunikasjonsprosessorer fortsatt er laber.

Selskapet gjentar advarselen fra forrige intervalljustering, ved å betegne oppsvinget i prosessorsalget som "sterkere enn normal sesongmessig svingning" snarere enn innledningen til en ny oppgangsbølge.

Intels store rival AMD sa onsdag at omsetningen deres i juli og august var "oppmuntrende". Noe kan altså være på gang, men det er ennå ikke tegn til at bedrifter virkelig går inn for å fornye PC-ene de kjøpte i store mengder for å møte overgangen til 2000.

Til toppen