Intel optimaliserer for nettskyen

Mener hver fjerde server vil leveres til megadatasentra.

Intel optimaliserer for nettskyen

Mener hver fjerde server vil leveres til megadatasentra.

Under en telekonferanse i går fortalte representanter for Intel at det kommende, Nehalem-baserte prosessorer vil være svært sentralt i brikkeprodusentens fokus på gigantiske datasentra med hundretusenvis av servere. Det skriver Cnet News.

Intel mener at denne typen datasentra, som ofte utgjør den sentrale delen av andre selskapers nettskytilbud, vil vokse kraftig i årene som kommer. Selskapet anslår at mellom 20 og 25 prosent av alle servere vil bli levert til slike store datasentra innen 2012. I dag er andelen omtrent 10 prosent.

Nehalem-arkitekturen som Intel vil benytte i de kommende serverprosessorene, benyttes foreløpig bare i selskapets mest avanserte PC-prosessorer, Core i7.

Nettskyen er et begrep som en stund var like ullent som vanlige skyer, men Intel har en ganske klar definisjon.

- En nettsky-arkitektur rettet mot megadatasentra med hundretusener av servere som kan bli automatisk balansert, endret størrelse på og skalert, sa Jason Waxman, daglig leder for databehandling med høy tetthetsgrad ved Intels Server Platforms Group.

- Tjenesten din er tilstandsløs. Det er ikke den samme serveren hver gang - ved ethvert tidspunkt aksesserer jeg ikke nødvendigvis den samme serveren.

Han sa videre at optimalisering er nøkkelen.

- Npr du snakker om hundretusener av servere, representerer hver eneste server, hvert eneste watt og hver eneste nettverksforbindelse en kostnad.

Intel vil bare løsningene sine på et Nehalem-basert hovedkort som er optimalisert for selskapets nettsky-infrastruktur. Dette hovedkortet har kodenavnet «Willowbrook» og vil bli lansert allerede i det inneværende kvartalet.

Willowbrook skal ifølge Waxman være designet med en svært effektiv spenningsregulering. I tillegg skal layouten til kortene være optimalisert slik at luft mer effektivt kan flyte over kortet.

- På «tomgang» forbruker en standard Nehalem-plattform 110 til 115 watt. Vi har vært i stand til å redusere dette ned til lavere enn 85 watt, fortalte Waxman. Han mener at infrastruktur som kjøling og strømforsyning utgjør 25 prosent av eierskapskostnadene hos store nettsky-tilbydere.

Ifølge Waxman har Intel ingen planer om å tilby egne nettsky-tjenester.

Til toppen