RESULTATERFINANS

Intel oser av optimisme

Omsetningen og marginene øker. EU-boten på over en milliard euro er eneste skår i gleden.

15. juli 2009 - 10:03

Tallene som Intel presenterte i går for kvartalet fram til 29. juni står i en viss kontrast til prognosen som selskapet kunngjorde i april. Da het det at junikvartalet vil ende med en omsetning på samme nivå som marskvartalet, det vil si rundt 7,1 milliarder dollar, med bruttomarginer rundt 45 prosent.

I forkant av publiseringen i går, hadde analytikerne ventet noe bedre tall enn dem Intel forespeilet i april, men ikke så veldig mye.

Intel overrasket med en omsetning på 8,02 milliarder dollar, betydelig bedre enn både prognose og forventning. Bedringen i bruttomarginen betraktes som «dramatisk» av observatører: Den havnet på 50,8 prosent.

Da tallene ble kjent, spratt Intel-aksjen opp 7 prosent, fra 16,83 dollar til 18,02 dollar.

Toppsjef Paul Otellini forklarer at den globale økonomien er på bedringens vei, og «kundene våre signaliserer økt tiltro [til utviklingen]».

Kundene er verdens pc-leverandører. Ikke alle oser av samme selvtillit. Både Dell og HP har de siste to månedene signalisert av lønnsomheten vil fortsette å svikte i overskuelig framtid.

Tallene må ses i perspektiv. 8,02 milliarder dollar i omsetning er 13 prosent bedre enn forrige kvartal, men 15 prosent dårligere enn junikvartalet i fjor.

Intel bokførte hele EU-kommisjonens bot på 1,06 milliarder euro – 9,3 milliarder kroner, 1,45 milliarder dollar – i juniregnskapet. Det ga bunnlinjen et tap på 398 millioner dollar. Det er første gang Intel avslutter et kvartal med tap siden midt på 1980-tallet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.