Intel passerer Cisco som Silicon Valleys mest verdifulle

Mikroprosessor-produsenten Intel passerte onsdag nettverkselskapet Cisco som Silicon Valleys mest verdifulle selskap. General Electric har gjeninntatt posisjonen som verdens mest verdifulle selskap.

Intels samlede verdi hadde ved børsslutt onsdag passert 413 milliarder dollar etter en kursoppgang på 1,31 dollar. Cisco-aksjen gikk samtidig ned 2,56 dollar, noe som førte til en samlet verdimessig endring de to selskapene imellom på 22 milliarder dollar. Dermed troner Intel på toppen av lista over Silicon Valleys mest verdifulle selskap, og samtidig det høyest verdsatte på Nasdaqs-indeksen.

Verdens mest verdifulle selskap, General Electric (GE) er notert på New York-børsen, der selskapets samlede verdi endte på 531 milliarder dollar ved børsslutt onsdag. GE har stått som nummer én på denne lista i en årrekke, men ble forbigått av såvel Microsoft som Cisco tidligere i år. De siste ukene har imidlertid markedet sendt Cisco- og Microsoft-aksjen kraftig nedover.

- Vi har en lang vei å gå før vi er nummer én, men vi jobber hardt for å komme dit, er styreformann Andy Groves kommentar til Intels nyvunne posisjon som verdens nest mest verdifulle selskap, skriver Mercury News.

Til toppen