BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel planlegger ekstremprosessor for spill

Intel annonserte tirsdag at selskapet planlegger en spesialutgave av Pentium 4 spesielt beregnet for spillmaskiner.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. sep. 2003 - 10:34

Intel annonserte tirsdag Pentium 4 Extreme Edition, en oppgradert utgave av Pentium 4 som ifølge Lou Burns i Intel skal være utviklet med spillmiljøene i tankene.

Den store forskjellen er et ekstra, tertiært hurtigminne på 2 MB. Pentium 4 er normalt bare utstyrt med et lite primært hurtigminne og 512 kB sekundært hurtigminne.

Det tredje nivået med hurtigminne skal ifølge Intel gi en solid ytelsesøkning. Prosessoren vil i første omgang komme i en 3,2 GHz-utgave som ventes å bli tilgjengelig innen 30 til 60 dager.

I praksis er Pentium 4 Extreme Edition en modifisert Xeon-prosessorer. Den har høyere hastighet og en annen innpakning og pinnestruktur, men i praksis er det to prosessortypene den samme, ifølge News.com.

Flere analytikere har ifølge News.com lagt merke til at annonseringen skjer kun få dager før AMD skal lanserer Athlon64, den 23. september. Intel Developer Forum arrangeres denne uken, og Intel benytter anledningen til å stjele litt oppmerksomhet gjennom den uvanlig tidlige annonseringen av Pentium 4 Extreme Edition. Normalt annonseres prosessorprodukter først når de er leveringsklare.

Intel har foreløpig ikke gått ut med noen pris på brikken, men blant analytikerne ventes det at den vil koste omtrent det samme som den raskeste Xeon-brikken. Denne koster ifølge News.com 3692 dollar i kvanta på 1000 enheter, så prosessoren er nok bare interessant for de spesielt interesserte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.