FORBRUKERTEKNOLOGI

Intel planlegger storlansering

Det er ventet at Intel i slutten av juni vil slippe en stor mengde nye prosessorprodukter.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. juni 2004 - 11:37

Intel vil ifølge News.com komme med hele ni nye Pentium 4- og Celeron-prosessorer i slutten av juni. I tillegg ventes det at selskapet vil komme med to nye brikkesett for stasjonære PC-er.

Det er ventet at Intel vil lansere de første prosessorene med den nye 775-pinners sokkelen i løpet av perioden 19. til 21. juni. Brikkene skal være Pentium 4 520 (2,8 GHz), Pentium 4 530 (3 GHz), Pentium 4 540 (3,2 GHz), Pentium 4 550 (3,4 GHz) og Pentium 4 560 (3,6 GHz), i tillegg til en 3,4 GHz-utgave av Pentium 4 Extreme Edition med støtte for 775-sokkelen.

I tillegg ventes det at Intel vil komme med de tre første Celeron-brikkene basert på 90 nanometers prosessteknologi. Disse vil ha prosessornummer i området mellom 325 og 335 og ha klokkehastigheter i området mellom 2,53 GHz og 2,8 GHz.

Det er også ventet at Intel vil komme med Xeon-prosessorer med 64-bits støtte i juni, mens de første Pentium 4-prosessorene med slik støtte trolig vil bli lansert i juli.

    Les også:

Samtidig som prosessorene med 775-sokkelen lanseres, ventes det at Intel også vil slippe brikkesettene 915 Express og 925 Express. Hovedkort basert på disse brikkesettene ble vist fram allerede under Computex-messen i Taiwan i forrige uke.

Ifølge News.com vil det komme ulike varianter av de to brikkesettene, med funksjonalitet tilpasset ulike brukergrupper. Blant annet skal 915G inkludere Intel Graphics Media Accelerator 900, en integrert grafikkløsning som skal være kraftig nok til å håndtere spill.

Annen funksjonalitet som vil komme opptil flere av brikkesettene, er muligheten for innebygd støtte for trådløse nettverk, av Intel kalt Intel Wireless Connect Technology, støtte for DDR2-minne og ekspansjonsgrensesnittet PCI Express, som skal ta over for PCI- og AGP-grensesnittene som finnes på alle dagens hovedkort for vanlige PC-er.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.