Intel planlegger trolig nordisk webhotell

Intel etablerer store webhotell over hele verden. Nå er datasenteret i England åpnet og Norden står trolig for tur.

Intel er mest kjent for sine prosessorer, men selskapet brer seg utover i stadig nye deler av databransjen. I fjor fortalte selskapet at de kaster seg inn i webhotellbransjen. Med 10 enorme datasentraler rundt i verden skal Intel drifte webserverne til store og små kunder. Les om Intel åpner gigantisk Internett-sentral

Intel har allerede åpnet to sentere i USA og et i Korea. Tidligere i uken åpnet Intel sentralen i England. Med en prislapp på 1,7 milliarder kroner og over 100 ansatte skal Intel friste med høye oppetider og forskjellige reservesystemer.

Hvor det neste senteret i Europa vil dukke opp, er ikke kjent.
- Vi kommentere ikke spørsmål om hvor og når vi etablerer nye datasentraler, vi har bare sagt at det til sammen kommer ti stykker, sier pressetallsperson for Intel UK, Jullien Murphy, til digi.no.

Men med ti stykker er det relativt klart at Intel vil sette opp en sentral i Norden, det mest utviklede Internett-markedet i verden. Trolig vil sentralen settes opp i Sverige, det største markedet. Hvis dette skjer, vil Nextra (tidligere Telenor Nextel) og kanskje Fastweb, de to største Internett-hotellene i Norge, få tøffere konkurranse.

Verken ledelsen i Nextra eller Fastweb var tilgjengelig for kommentar.

Til toppen