BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel plasserer seg midt i nettskyen

Samler brukere og partnere i egne allianser og prosjekter.

Intels nye allianse «Intel Cloud Builders» samler et imponerende antall sentrale aktører innen maskin- og programvare.
Intels nye allianse «Intel Cloud Builders» samler et imponerende antall sentrale aktører innen maskin- og programvare.
2. nov. 2010 - 13:29

I forrige uke, i anledning et arrangement ved det europeiske senteret for forskning i kjernefysikk CERN, kunngjorde Intel tre nyheter knyttet til deres satsing på nettskyen:

  • «Cloud 2015» er en visjon for hvordan nettskyen skal fortone seg om fem år.
  • «Open Data Center Alliance» er en allianse av brukere som Intel har tatt initiativet til, med selskaper som BMW, Deutsche Bank, Lockheed Martin, Marriott, Shell, Terremark og UBS i første rekke.
  • «Intel Cloud Builders» er en allianse av 20 ledende aktører innen maskin- og programvare, som deler Intels visjon for nettskyen. Her deltar Intel selv, sammen med blant annet Canonical (Ubuntu), Cisco, Citrix, Dell, EMC, HP, IBM, Microsoft, NetApp, Novell, Red Hat og VMware.

Tre egenskaper kjennetegner framtidens nettsky, slik Intel ser på den, utenom et naturlig ønsker om at mest mulig skal kjøres på selskapets Xeon-servere:

  • Samordning («federation»), slik at kommunikasjon, data og tjenester lett kan flyttes i og mellom ulike nettskyinfrastrukturer.
  • Automatisering («automation»), slik at databehandling, tjenester og ressurser kan defineres, lokaliseres og legges opp på sikkerhet vis, uten eller med et minimum av menneskelig medvirkning.
  • Klient-tilpasning («client-aware»), slik at løsninger i nettskyen automatisk tilpasser seg det fysiske apparatet som sluttbrukeren benytter seg av.

Visjonen illustreres slik:

Slik illustrerer Intel sin visjon for nettskyen.
Slik illustrerer Intel sin visjon for nettskyen.

I Open Data Center Alliance skal Intel ha en rådgivende funksjon i en organisasjon som ellers omfatter rundt 70 store bedrifter med avanserte IT-løsninger, og som allerede har investert i ulike typer nettskyprosjekter. Poenget med alliansen er å samle brukerkrav med tanke på å sikre løsninger som er åpne og som evner å samspille med andre, og uttrykke disse kravene gjennom klare spesifikasjoner.

Intel tar altså på seg formidlerrollen mellom brukerne og IT-aktørene i den andre nye alliansen deres, Intel Cloud Builders. Det foreløpige perspektivet for Cloud Builders er uttrykt ved denne plansjen, der den andre loddrette prikkede linjen fra venstre uttrykker hvor langt de har tenkt å komme i sine spesifikasjoner innen utgangen av annet halvår 2011:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.