Intel presser ned prisen på SSD

Intel presser ned prisen på SSD

En ny modell av selskapets flashminnedisker har en engrospris på 125 dollar.

Intel lanserte i går en ny flashminnedisk (SSD for «solid state drive», altså en lagringsenhet med kapasitet som en disk men basert på flashminne og helt uten bevegelige deler) for pc-er, døpt X25-V. Innkjøpt i kvanta på minst tusen enheter, er prisen 125 dollar.

Intels eksisterende pc-SSD-er, kjent som X25-M, leveres med kapasiteter på 80 og 160 gigabyte. Den nye X25-V nøyer seg derimot med 40 gigabyte, bygget opp av NAND-brikker i 34 nanometer. Kontrolleren er proprietær. Enhetens systemvare er oppgraderbar. Den beskjedne kapasiteten tilsier at produktet ikke er ment å fungere som harddiskalternativ på vanlige pc-er.

Ifølge Intel er X25-V beregnet på mini-bærbare («netbooks») og som oppstart- og applikasjonsdisk på stasjonære pc-er.

Fordelen i en mini-bærbar, er åpenbar: Maskinen blir raskere, lettere og mer robust, og batterilevetiden forlenges.

Poenget med å ha X25-V som oppstart- og applikasjonsdisk i en vanlig pc er raskere oppstart og bedre ytelse på utvalgte applikasjoner. Flashminnedisken er neste fire ganger så raskt som en harddisk som spinner i 7200 omdreininger per minutt. Å sette inn en X25-V som oppstart- og applikasjonsdisk vil kunne bedre den helhetlige systemytelsen med anslagsvis 43 prosent, mens utvalgte diskintensive applikasjoner – Intel nevner selv spillet «Dragon Age: Origins» – kan kjøres opptil 86 prosent raskere.

Ytelsen kan bedres på ulikt vis. Windows 7 har en egen «Trim»-funksjon som støttes av Intels «SSD Optimizer». Brukere av XP og Vista får hjelp til å fininnstille sine Intel SSD-er gjennom gratisverktøy «Intel SSD Toolbox».

Full teknisk beskrivelse av X25-V er lagt ut her (pdf, 24 sider).

    Les også:

Til toppen