BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel priskutt i vente

Intel forventes å kutte prisene for å møte konkurransen fra AMD og Cyrix og for å øke etterspørselen etter PC-er. Priskuttene vil komme på Pentium Pro modellene og eldre Pentium versjoner. Første priskutt er ventet allerede 27 april.

Eirik Flaa
14. apr. 1997 - 12:00

Amerikanske analytikere forventer aggressiv prising fra Intel i tiden fremover. Første priskutt vil komme 27 april og vil omfatte Pentium Pro-prosessorene og eldre Pentium-modeller. Reduksjonene på de eldre Pentium-modellene forventes å gi PC-produsentene nye incentiver til å produsere PC-er til under 1000 dollar for det amerikanske markedet.

Generelt er det viktig for Intel å få opp etterspørselen etter PC-er. Tatt i betraktning de skyhøye markedsandeler som selskapet besitter, har selskapet muligheten til å gi PC-produsentene et løft. Prosessorer i dagens PC-er koster alt fra 7-8 hundre kroner opp til 3-4 tusen, og utgjør dermed en signifikant andel av prisen på en PC. Mens PC produsentene har presset sine bruttomarginer ned i 20 prosent har Intel som markedsleder operert med en bruttofortjeneste på over 60 prosent, hvilket gir rom for kraftige prisreduksjoner.

Den økte konkurransen fra vil komme fra AMD og etterhvert også Cyrix. AMD har for første gang vært tidligere ute enn Intel med å lansere en ny generasjon prosessorer og Intel må derfor henge i selen for ikke å miste for store markedsandeler. Når Cyrix i løpet av en måneds tid kommer på banen med sitt M2-alternativ, kan de derfor ikke lenger Intel ta de samme marginene som de pleier når de lanserer sin nye prosessor, Pentium II som er forventet å bli priset relativt lavt i utgangspunktet.

I august forventes neste runde priskutt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.