BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel-prosessorer blir billigere

Intel ventes å redusere prisen på blant annet firekjernede prosessorer denne uken.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. jan. 2009 - 10:13

Intel skal ifølge analytikeren Michael McConnell ved Pacific Crest kutte prisene på selskapets prosessorer med opptil 40 prosent den 18. januar. Det skriver Barron's Online.

McConnel mener at prisen på firekjernede PC-prosessorer vil reduseres med mellom 15 og 40 prosent. Dette gjelder også de firekjernede Xeon-prosessorene for servere. I tillegg forventer han omtrent 13 prosent prisreduksjon på tokjernede PC-prosessoerer.

Ifølge McConnel pleier Intel å redusere prisene i april og oktober. Et priskutt i januar må derfor anses som uvanlig.

Årsaken til priskuttene er trolig flere. Ifølge McConnel har lagerbeholdningen til Intel vokst med 13 prosent i løpet av fjerde kvartal i fjor, til 3,85 milliarder dollar.

Den andre årsaken skal være at Intel står i fare for å miste andeler hos HP til AMD, spesielt på serversiden. Dette skal først og fremst skyldes 20 prosent priskutt fra AMD på selskapets firekjernede Shanghai-basert serverprosessorer, laget med 45 nanometers prosessteknologi.

Man må også anta at AMDs Phenom II-prosessorer, som ble lansert lansert i forrige uke, er en medvirkende årsak til de antatte priskuttene på PC-prosessorene. Mange som har testet prosessorene, viser til at de har et svært attraktivt forhold mellom pris og ytelse.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.