Intel-prosessorer forsinket over jul

Etter en lengre pause, vil Intel endelig over jul gi stasjonære PCer et solid løft.

Etter en lengre pause, vil Intel endelig over jul gi stasjonære PCer et solid løft.

Som digi.no tidligere har skrevet, har Intel redusert sitt tradisjonelle tempo med nye prosessorer for stasjonære PCer. I november i fjor lanserte selskapet 3,06 Ghz Pentium 4, noe som bare gitt et løft i løpet av året til 3,2 Ghz.

Intel har i stedet fokuserte mer på bærbare maskiner og Pentium M, noe som ikke er så underlig ettersom bærbare-salget stadig øker.

Selskapet har lenge omtalt de kommende oppgraderingene under kodenavnet Prescott, men nå viser det seg at Intel beholder "Pentium 4"-navnet, skriver Cnet.

Prescott vil være en relativt stor arkitekturmessig oppgradering fra Intel. Brikkene, som er basert på en 90 nm prosessteknologi, skal ifølge Intel med tiden kunne skalere opp i klokkehastigheter i 4 til 5 GHz. Både Hyper-Threading-funksjonaliteten og Intels NetBurst Microarchitecture skal være forbedret i Prescott. Prosessorene skal være utstyrt med 1 MB sekundært hurtigminne (L2 cache).

I tillegg støtter instruksjonssettet i Prescott 13 nye instruksjoner som skal gi bedre ytelse innen områder som multimedia og spill. Instruksjonene er gruppert i fem områder: flyttall til heltalls-konvertering, kompleks aritmetikk, videokoding, synkronisering av tråder og SIMD-flyttall (Single Instruction/Multiple Data) som benytter AoS-formatet (Array of Structures).

I følge kilder Cnet har snakket med, er lanseringen av Prescott utsatt til februar. Tidligere har Intel innrømmet at selskaper har slitt med høy varmeutvikling og at Prescott-maskiner ville kreve større og bedre vifter.

Det er ikke klart om Prescott-brikkene skal lanseres i en 3,4 eller 3,6 GHz-versjon, men Intel lovet nylig at selskapet skulle nå 4 Ghz i løpet av 2004.

Til toppen