FORBRUKERTEKNOLOGI

Intel-prosessorer forsinket over jul

Etter en lengre pause, vil Intel endelig over jul gi stasjonære PCer et solid løft.

15. des. 2003 - 09:40

Som digi.no tidligere har skrevet, har Intel redusert sitt tradisjonelle tempo med nye prosessorer for stasjonære PCer. I november i fjor lanserte selskapet 3,06 Ghz Pentium 4, noe som bare gitt et løft i løpet av året til 3,2 Ghz.

Intel har i stedet fokuserte mer på bærbare maskiner og Pentium M, noe som ikke er så underlig ettersom bærbare-salget stadig øker.

Selskapet har lenge omtalt de kommende oppgraderingene under kodenavnet Prescott, men nå viser det seg at Intel beholder "Pentium 4"-navnet, skriver Cnet.

Prescott vil være en relativt stor arkitekturmessig oppgradering fra Intel. Brikkene, som er basert på en 90 nm prosessteknologi, skal ifølge Intel med tiden kunne skalere opp i klokkehastigheter i 4 til 5 GHz. Både Hyper-Threading-funksjonaliteten og Intels NetBurst Microarchitecture skal være forbedret i Prescott. Prosessorene skal være utstyrt med 1 MB sekundært hurtigminne (L2 cache).

I tillegg støtter instruksjonssettet i Prescott 13 nye instruksjoner som skal gi bedre ytelse innen områder som multimedia og spill. Instruksjonene er gruppert i fem områder: flyttall til heltalls-konvertering, kompleks aritmetikk, videokoding, synkronisering av tråder og SIMD-flyttall (Single Instruction/Multiple Data) som benytter AoS-formatet (Array of Structures).

I følge kilder Cnet har snakket med, er lanseringen av Prescott utsatt til februar. Tidligere har Intel innrømmet at selskaper har slitt med høy varmeutvikling og at Prescott-maskiner ville kreve større og bedre vifter.

Det er ikke klart om Prescott-brikkene skal lanseres i en 3,4 eller 3,6 GHz-versjon, men Intel lovet nylig at selskapet skulle nå 4 Ghz i løpet av 2004.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.