SSD

Intel selger SSD-virksomheten

Overtas av sørkoreanske SK Hynix.

SSD-en P670 fra Intel er blant produktene som heretter skal leveres av selskapet Solidigm.
SSD-en P670 fra Intel er blant produktene som heretter skal leveres av selskapet Solidigm. Foto: Intel
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. des. 2021 - 15:00

Intel kom onsdag med en pressemelding hvor selskapet opplyser at det har fullført salget av sin SSD-virksomhet (Solid State Drive), sammen med noe immateriell eiendom knyttet til NAND-baserte SSD.

Kjøperen er sørkoreanske SK Hynix, som også kjøper Intels NAND-minnefabrikk i Dalian, Kina. Avtalen kom i stand i allerede i 2020 og har en verdi på 7 milliarder dollar. 

Ny transaksjon om tre år

Intel skal fortsette å produsere NAND-wafere (silisiumskiver) ved fabrikken inntil hele transaksjonen er fullført, noe som tidligst er ventet å skje i mars 2025. Da skal SK Hynix overta resten av Intels NAND-virksomhet, inkludert noe immateriell eiendom knyttet til produksjon og design av NAND-wafere, FoU-ansatte og de ansatte ved Danian-fabrikken for ytterligere 2 milliarder dollar. 

Selve SSD-virksomheten vil bli overført til et nyetablert datterselskap av SK Hynix, Solidigm. Det har hovedkvarter i San Jose i California og ledes av Rob Crooke, som tidligere var daglig leder for Intels Non-Volatile Memory Solutions Group. 

Dette innebærer blant annet at SSD-produkter fra Intel, inkludert seriene 660p, 670p, D3, D5 og D7, snart vil bli solgt som Solidigm-produkter. 

Slutt etter 13 år

Intel ble for alvor en leverandør av SSD-produkter høsten 2008, da selskapet lanserte SSD-ene X18-M, X25-M og X25-E. Selv om SSD-er også den gang kunne være betydelig raskere enn harddisker, kan farten på ingen måte sammenlignes med det moderne SSD-er kan levere. I løpet av disse 13 årene har lese- og skrivehastighetene blitt mangedoblet. 

Det samme har skjedd med lagringskapasitetene, samtidig som prisene per gigabyte hele tiden har blitt redusert. 

En SSD på 200 terabyte kan komme i år. Dette bildet er kun et illustrasjonsbilde.
Les også

Verdens største SSD kommer trolig i år

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.