Intel sitter igjen med annen hver krone

Prosessorer kunne vært mye billigere. Intels regnskaper for 1. kvartal avslører ekstreme marginer.

Intel hadde vært på bakbena i flere år og AMD spiste markedsandeler i raskt tempo. AMD var både først ute med nye teknikker og holdt lavere priser.

Men i fjor sommer var dette slutt - da lanserte Intel sine nye dobbeltkjerne-brikker som slo ut AMDs brikker med god margin i tester.

Nylig måtte AMD melde at Intel med deres enorme finansielelle muskler hadde vunnet denne runden - AMD må ta seg en pause i priskrigen og skal kutte kostander.

I går la Intel frem kvartalstall som viser den andre siden av denne krigen - og på Intels side av fronten er det bare sollys. For tallene prosessor-giganten la frem i går viser man igjen er tilbake med en driftsmargin på 50,1 prosent.

Intel sitter altså igjen med en av to kroner de selger for før andre kostander er trukket fra. Dette finnes veldig få andre selskaper som gjør og hvert fall ikke på Intels størrelse - selv Microsoft har lavere marginer til tross for at hver vare - en programeske er billige.

Og senere i år spår Intel at driftsmarginen kan øke enda litt.

Det Intel forteller er en direkte årsak er et mindre prispress fra AMD: Snittprisene på deres brikker har falt mindre enn ventet og Intel har klart å senke produksjonskostandene mer enn de trodde.

Les mer om: