BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel-sjefen reagerte kraftig på Nokias valg

Mener at mobilgiganten vil få det tøft, men har nok av utfordringer selv også.

Intel-sjef Paul Otellini, her foran et bilde av selskapet Penryn-baserte brikker.
Intel-sjef Paul Otellini, her foran et bilde av selskapet Penryn-baserte brikker. Bilde: Intel
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. feb. 2011 - 14:57

Forrige ukes nyhet om at Nokia først og fremst vil satse på Windows Phone i framtiden, ble ikke godt mottatt av Intels toppsjef, Paul Otellini. Det innrømmet han under paneldebatt ved Mobile World Congress i Barcelona i går.

– Jeg brukte et ord som Carol ofte har brukt, sa Otellini, ifølge PC Magazine. I det samme panelet satt Yahoo-sjef Carol Bartz, som er kjent for å bruke et fargerikt språk.

– Jeg forstår hvorfor de gjorde det, og jeg antar at jeg var i deres hans [Nokia-sjef Stephen Elop, red. adm], ville jeg ha gjort noe lignende, sa Otellini.

– Men du endrer selskapet ditt når du gjør slike ting, og du endrer menneskers liv. Man bør ikke gjøre slikt uten å tenke nøye gjennom det, sa han.

– Med Nokia-Microsoft-avgjørelsen ser du at de siste fullt integrerte telefonprodusentene blir horisontale, noe som er akkurat det du så i pc-markedet, sa Otellini.

Den siste uttalelsen er litt underlig, med tanke på at iOS, WebOS og BlackBerry fortsatt er høyst aktuelle for deres respektive eiere.

Intel-sjef Paul Otellini, her foran et bilde av selskapet Penryn-baserte brikker. <i>Bilde: Intel</i>
Intel-sjef Paul Otellini, her foran et bilde av selskapet Penryn-baserte brikker. Bilde: Intel

Ifølge Reuters uttalte Otellini noen annerledes under en analytikerkonferanse i London i dag.

– Jeg ville ikke ha tatt den beslutningen [Elop, red. adm] gjorde. Jeg ville sannsynligvis ha gått for Android, dersom jeg var ham. MeeGo ville ha vært den beste strategien, men han konkluderte med at han ikke hadde råd til den, sa Otellini.

Han mener at Nokia vil få det vanskelig med å differensiere seg ved å bruk Windows Phone-plattformen.

– Det ville ha vært mindre vanskelig med Android. Med MeeGo kunne han ha gjort det, mener Otellini.

Intel forsøker å få en fot innenfor mobilmarkedet. På programvaresiden har det meste handlet om MeeGo, som nå har fått et skudd for baugen, men som Intel fortsatt vil satse på.

– Vi vil finne andre partnere. Mobiloperatørene ønsker fortsatt et tredje økosystem, og operatørene ønsker et åpent økosystem, og det er det som motivasjonsfaktoren vår, sa han i London. Men det kan se ut som at MeeGo i større grad enn tidligere rettes mot nettbrett og andre enheter med litt større skjerm enn typiske smartmobiler.

Intel kjøpte i fjor avdelingen Infineons virksomhet for trådløs kommunikasjon. I andre halvdel av neste år kommer selskapet med en et mobilmodem med støtte for blant annet LTE.

Selskapet kunngjorde denne uken at det har startet testproduksjon av en smartmobil-brikke som er kjent under kodenavnet Medfield. Den er basert på 32 nanometers prosessteknologi og skal komme i full produksjon i løpet av året. Intels Anand Chandrasekher forteller litt om det i videoen nedenfra.

I videoen henvender Chandrasekher seg direkte til Warren East, sjef i ARM, som er markedsleder innen prosessorbrikker til mobiltelefoner, og sa at Intel kan levere brikker som er både raskere og som bruker mindre strøm enn det East kan levere.

East advarte på sin side Intel i et intervju med Reuters.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
På trappene til internasjonal suksess
På trappene til internasjonal suksess

– Intel er fortsatt langt unna når det gjelder prosessorer i dette markedet. Med mindre de kan gjøres prosessorene sine mindre, vil de slite, sa East.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.